Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 11 mei 2013

Groep in de Kijker: Klet-Marjet!


• Krantenfoto: Klet-Marjet 1994

KLET-MARJET

Klet-Marjet zette in de jaren 90 (kort maar krachtig) fenomenale prestaties neer!

Deze Grote Groep (op 1999 na, toen 'Klein') zorgde 7 jaar lang voor spektakel!

Een imposante reeks magnifieke onderwerpen werd bekroond met 2 keer 'zilver' en 1 keer 'brons'.
Winnen zat er net niet in...


Het relaas van deze 'supergroep' in dit Geschiedenisartikeltje!

GESCHIEDENIS

Kurt Heerman (medestichter/voorzitter):
"Zoals vele groepen indertijd ontstond Klet-Marjet uit een handvol vrienden die uit diverse AKV's kwamen, de ene al met meer carnavalservaring dan de andere...
Klet-Marjet kwam tot leven op het 'juiste moment', op de 'juiste plaats', in het bijzijn van de 'juiste creatieve handen en hoofden'.
We voelden ons zo goed dat we het idee hadden om meteen een grote groep te stichten (wat toen nog kon in de jaren 90).
Het doel? 5 jaar 'onze eersten zijn' en dan stoppen in schoonheid, een statement!

Zo gezegd, zo gedaan, maar toen kwamen de praktische problemen aan het licht, net als oplossingen. Via Tom Bontinck konden we onze praalwagens bouwen in een hangar in Schellebelle.
Het 2e jaar kozen we voor een loods in Erembodegem en vanaf het 3e jaar bouwde Klet-Marjet in hun eigen hangar in de Geldhofstraat (in de buurt van waar Lotjonslos toen bouwde, lag een braakliggend terrein, ideaal voor ons).
Maar we wisten dat ook dit een tijdelijke oplossing was. De hangar moest tegen de grond, want de definitieve plannen voor die gronden waren om ze te verkavelen tot o.a. garages.
Het verdwijnen van ons tijdelijk onderkomen, werd ook de doodsteek van Klet-Marjet.

We waren een 'vreemde eend in de bijt', een groep die ook andere inkomens zocht dan eetfestijnen en steeds creatief iets nieuws wou brengen.
Dat gedachtengoed hebben enkele van de Klet-Marjet-leden, waaronder ook ikzelf, verdergezet bij Lotjonslos. Daar proberen we nu nog steeds origineel, inventief, carnavalesk en met de juiste spirit voor de dag te komen.
Een eerste plaats zat er voor Klet-Marjet net niet in, maar de naam zélf bleef en blijft hangen in de kronieken van Aalst Carnaval.
En daar zijn we als onderdeel van de Klet-Marjet-familie, nog steeds méér dan fier op!"


Grote Groepen

1993: 10e plaats

'Eddy's Feest'


1994: 7e plaats

'Ikch Benn Nen BeschketéN Pé'


1995: 2e plaats

'Vier kilo vér ne krop patatten'


1996: 3e plaats

'Een beis veroit en een bank van d'Ifra'


1997: 2e plaats

'Moi, je swi du park'
1998: 6e plaats

'Vaaf vèr de praas van draa'


Kleine Groepen

1999: 31e plaats

'De Job van je leven'


CD

Apart was ook hun 'Kerst-CD' uit 1997:Na 1999 viel het doek over Klet-Marjet, nog zo'n groep die elke carnavalist nooit mag vergeten!

Bronnen: eigen fotoarchief, krantenarchief & ingestuurde foto's.
Meer over Klet-Marjet? Lees ook eens AjoinPedia: KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten