Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 4 april 2024

Arendcarnaval 2024 - Nico Poppe Leo schittert in prachtig kostuum als 40e Arendprins! Orendcarnaval 2024 is een feest voor iederéén!

Nico Poppe Leo, Arendprins met prachtig kostuum!

Arendprins Nico verrast: kostuum vol 'traditie'

Kostuumvoorstelling in Zaal Chopin.

Op donderdagavond 4 april verraste de 40e Arendprins Nico, het talrijk opgekomen publiek met de presentatie van zijn prachtige kostuum!

Bijzonder zijn dat diverse accenten verwijzen naar aloude prinsentradities.
Nico zocht zijn inspiratie in de jaren 50 (1958, Prins Robert Waterschoot alias 'Senor Alostino').
Daarbij vallen de uitzonderlijke broek, de maillot en het unieke schoeisel op.

'Gedurfd én geslaagd', met als kers op de taart een schitterende mantel, afgewerkt met fijn borduursel en een 'Orend van vroeger'Arendcarnaval is 3 dagen feest!

Na een succesvolle verkiezing en de voorstelling van het Prinsenkostuum, maakt de 'Orendwoik' zich op voor drie dagen feest!
Met een gevarieerd programma is er voor élk wat wils.


Voor de carnavalisten staat zondag 7 april zéker prioritair op de kalender.
Dan rijdt de 41e Arendstoet door 'de woik', onder het toeziend oog van het Arendbestuur, 'De Prinsjen van 'n Orend' en Orendprins 2024, Nico!


Maar ook op vrijdag én zaterdag is het bezoek aan de tent (Horebekeveld) een absolute 'must'.
Bovendien is iedereen méér dan welkom in de Orendse kaffeikes!Stoetvolgorde 41e Arendstoet

De carnavalstoet wordt voorafgegaan door een reclamestoet.

De deelnemende carnavalsgroepen komen uit Aalst, de Arend zelf, Wetteren, Zottegem, Opwijk en Temse.

1. Scoutstrommelkorps 'Met Vel en Gamel'
2. Arendprins Nico
3. AKV De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet (groep van de Arendprins)
4. 'De Prinsjen van 'n Orend'
5. Arendbestuur
6. Prins Vincent (Prins Carnaval Aalst)
7. AKV 'n Oeverschot
8. WCV De Foifbiesjten (Wetteren)
9. ZKV Losj (Zottegem)
10. AKV Liejp

11. OKV Gesjikt (Opwijk)
12. AKV A'join
13. ZKV De Stuikers (Zottegem)
14. WCV De Fretters (Wetteren)
15. AKV De Zoipers
16. KV Bepikt En Bestolen (Temse)
17. OKV De Zakkeschoiters (Orendse Groep)
18. AKV 't Es Na Of Noeit
19. AKV Zwisj
20. AKV De Zjieverleppen
21. AKV Pertotal


Reportage: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's: ©DRA & ©Nico Matthieu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten