Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 4 april 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 9: AKV De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze negende aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetclipje:'Getj Baalekes'

Interview met Jens!


Jens (woordvoerder):
"Hoe we terug kijken op carnaval 2019?
Ik denk dat we meer dan tevreden kunnen terugblikken!
Het zou vreemd zijn om hier iets anders te zetten, wanneer je na 2 jaar opnieuw de overwinning binnenhaalt bij de kleine groepen. En alweer ereplaatsen veroverd bij de 'Kleine Ver-Sjatt-Cé Prois' en bij Den Oitgeranzjeirde jury..."Jens:
"Eigenlijk is dit alles begonnen tijdens carnaval 2018 door een onnozel baaleken dat ons richting uitgerold kwam.
Het idee was er, zoals met Oilsjt in de Windj dus vrij snel.

Probleem was echter: hoe gaan we dat vorm geven en laten terugkomen in wagen en kostuum?
Bovenal was het een eerder a-typisch Zieke onderwerp, waardoor we wouden dat de puzzel zou kloppen. En niet alleen de puzzel moest kloppen, uiteraard dienden hiervoor de nodige middelen verzameld te worden. Het bleek dus een intensief werkjaar, zowel voor onze eigen activiteiten als alles wat daarbij kwam kijken, om toch nog wat extra te kunnen verdienen..."Jens:
"Het is een cliché, maar zoals steeds valt alles in de plooi en is alles tijdig af.
Het geheel mocht gezien worden en voor de stoet kregen we heel wat positieve reacties op de kleurrijke balletjes die overal in d’hallen te voorschijn kwamen en wellicht nog zullen opduiken.

Het eerste deel van de stoet werd ons gevoel alleen maar bevestigd. Wat was dat voor een stoet, overal baalekes!
Met momenten een helse opgave voor onze begeleiders en dansers om veilig de eindmeet te halen. Voor ons was het opzet reeds geslaagd, de interactie waar we op ingezet hadden was een immens succes. Toeschouwers doen zotte dingen voor een stom baaleken...
Bovendien zouden we ook wel de groep worden van “de baalekes”. Dat was trouwens het eerste wat mensen zeiden toen ze ons maandag opnieuw in de stoet konden bewonderen. Opzet geslaagd!"Jens:
"Reeds voldaan en zonder enige verwachting maandag de Flora binnengestapt.
Twee relatief vlotte stoeten, een eerste feestnacht én geslaagd in ons opzet.

Gezien de uitslag van vorig jaar, was top 3 een mooi vooropgesteld doel. Om dan uiteindelijk opnieuw uitgeroepen te worden tot winnaar vanuit het B–gedeelte, gaf een ongelofelijk goed gevoel!
Het enige wat ons nog restte was verder vieren in groep, vooral ter hoogte van de pompiers van Dest Goe Schief en De Schoitkitten.
Waarvoor onze grote dank, want het wordt steeds moeilijker om zonder een uitvalsbasis een groep bij elkaar te houden."2020

Jens:
"Een blik op de toekomst... carnaval 2020.
In eerste instantie de evaluatievergadering gepland.
Daarna staan er in april al een drietal stoeten in Frankrijk op het programma.
De voorbereidingen van onze quiz zijn reeds getroffen. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 18 mei. Met andere woorden: snel terug aan de slag. Net zoals onze andere activiteiten ten gepaste tijden terugkeren en kenbaar gemaakt zullen worden, onder meer via de gekende kanalen, onze facebookpagina en 'Oilsjterse Carnavalsactivitoiten'+ de Google Agenda.

Ondertussen maken we ons stilaan op om de ideeën voor 2020 op tafel te leggen en uit te werken.
Wat onze ambitie betreft, denk ik dat we eerlijk moeten zijn en zeggen dat we evengoed willen presteren. Ik kan wel al verklappen dat we, als alles goed gaat, komend jaar een kandidate (voor den Orend) in onze rangen hebben. Details volgen later op het jaar.

Groeten van “de groep mé baalekes”, ZZ-2x0! En... steeds welkom op onze activitoiten..."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Niky De Wever & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten