Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 19 december 2022

Aalst Carnaval 2023: Arjo Adrianssens is de 6e Prinsj Kantine!

'Droeve Arjo' haalt het van 3 medekandidaten!

Kwalitatief hoogstaande verkiezing blijft trouw aan 'eenvoud' en carnavaleske invalshoek!

De Prins Kantine verkiezing was toe aan de 6e editie!

Wie dacht dat de 'magie' van deze kleinschalige, maar -lokaal- zo belangrijke verkiezing voorbij was, heeft het mis...

Onder impuls van Steve De Backer en zijn team juryleden, kregen de aanwezigen op zaterdag 17 december 2022 een legendarische, volkse avond voorgeschoteld.
De meest unieke en vooral ludieke strijd om dé 'Amusementsscepter van Vlaanderen', is tegelijk een onvervalste 'opdrachtencompetitie', een spel vol lachsalvo's en de betere 'Oilsjterse satire!'

Bij elk spel zijn er winnaars en verliezers en dat is hier niet anders...

Het werd een geslaagde avond, waarbij uiteindelijk Arjo Adrianssens tot 6e Prins Kantine gekroond werd!

Hij is de opvolger van Jona, Sven, Tim, Steve en Kenneth en mag een jaar lang met de 'grootste scepter van Oilsjt' pronken!
4 sterke kandidaten...
Met Arjo Adrianssens (AKV De Droeve Apostelen), Nico De Kegel (AKV Kledde Mé Vel), Cedric De Vuyst (AKV LossendeirDeVeirdeirDeir) en Kenny Asselman (AKV De Loizemaanen), stonden 4 sterke 'koppen' tegenover elkaar...

Mensen met een groot carnavalshart, die allemaal hun steentje bijdragen aan het lokale gebeuren in en rond Carnavalskantine Halle 13!

Organisator Steve De Backer aan het woord...


Steve De Backer:
"Het doel is eigenlijk eenvoudig: een ludieke verkiezing organiseren die mensen samenbrengt (terwijl we een pint drinken en genieten van lokaal amusement).
En, wie eens wil Prins worden zonder 'zotte kosten': Prins Kantine is dé uitgelezen kans!
Eerst wil ik iedereen bedanken die hier aanwezig was: een pak volk mogen verwelkomen, zowel in de zaal als in de kantine zelf.
We kregen 4 toffe kandidaten, die het beste van zichzelf gaven.
Ik heb voor iedereen respect, want 'ge moet het maar doen om zo op een podium te staan'!!

We kregen veel positieve commentaren, het doel werd bereikt: zo'n typisch Oilsjterse avond op het einde van 't jaar...
De formule van deze verkiezing slaat aan en is uitgegroeid tot een plezant evenement.
En da's wat het moet zijn (én blijven).
Zelfs de juryleden, die onberispelijk zijn, hadden ook dit jaar een origineel 'kostummeken' aan..."De opdrachten waren erg divers!

🛎 Schriftelijke Vragen en Fotoronde (rond de mensen die de kantine bezoeken, bijnamen van carnavalisten)...
🛎 Bonus opdracht: Uber 13 (tijdsgebonden; kandidaten gaan bij lokale handelaars om een Dürüm, een Pitta, een Kapsalon...)
🛎 Tour de Cactus: geblinddoekt (ballonnen kapot prikken op een wel héél originele manier...)
🛎 Stop de band rond via videobeelden (aan de hand van vragen en interviews antwoorden zoeken...)
🛎 Live- of playback show (kandidaten brengen het beste van zichzelf...)


Prins Kantine 2023 Arjo aan het woord...


Arjo:
"Het geeft een 'speciaal' gevoel...
We waren met 4 sterke kandidaten, de spanning was te snijden tot op het einde.

We hebben ons kostelijk geamuseerd.
Ik ben blij dat ik hier mijn 2 liedjes mocht brengen en wie weet doen we dat bij gelegenheid wel nog eens over in Carnavalskantine Halle 13.
Ik dank iedereen die deze avond zo geslaagd maakte!
Chapeau aan de organisatie.
Ik ben 'Fier en Grosj', óók op mijn groep, De Droeve Apostelen.

Groeten van Arjo, Prinsj Kantine 2023!"


Arjo met zijn groep, AKV De Droeve Apostelen
Artikel met dank aan Arjo Adrianssens (interview), Steve De Backer (interview) en Nico Matthieu Mateusken (foto's & video). Bijkomende foto's via AKV De Droeve Apostelen & Steve De Backer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten