Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 8 juni 2021

Aalst Carnaval - AKV Nèm Na! stunt opnieuw: creatieve carnavalsgroep lanceert eigen Aalsterse stripverhalenreeks 'De Wanabies'!

AKV Nèm Na! lanceert hun eigen stripverhalenreeks.

De Wanabies komen tot leven in prachtige Oilsjterse decors!

Dinsdag 8 juni 2021 stelde men het eerste album voor aan de pers...
Na twee gezelschapspelen, mini isomo-figuurtjes én een linjekesboek, blaast AKV Nèm Na! nu hun eigen stripreeks tot leven, genaamd “De Wanabies”.

De Wanabies zijn een familie afkomstig uit Dendermonde die in Aalst komen wonen en er tal van avonturen zullen beleven.
Hun eerste avontuur is getiteld “Plan Dozje”.

Hierbij ontdekken De Wanabies een plannetje van “Den Dozje” dat wel eens de ondergang van carnaval Aalst zou kunnen betekenen...
De Wanabies zetten alles op alles om stokken in de wielen te steken van zijn plannetje, om zo in de harten van de Aalstenaars te geraken.
Slagen ze hier in? Of blijven ze toch nog een gewone Wanabe Aalstenaar? Een helse zoektocht.

Het idee ontsproot in het hoofd van Gie, een van de leden van AKV Nèm Na!, om een eigen stripreeks uit te brengen in het Aalsters.

Gie, alias Kleine Floeren, is dan ook de scenarist en schrijver van de stripreeks.
Dergelijk verhaal schrijven is een heus karwei maar de juiste tekenaar zoeken was pas een helse zoektocht.
Onbetaalbaar zo bleek toen we aanklopten bij tal van tekenaars. Tot €1.000 per pagina…
Als je dan een stripverhaal van 32 pagina’s hebt was de rekening al gauw gemaakt = onuitvoerbaar!

Toch lieten we als bestuur het hoofd niet hangen en bleven we verder zoeken tot we uiteindelijk een tekenaar gevonden hadden, wiens stijl en budget volgens onze normen was. Een match made in heaven en vooral met het oog op langdurige samenwerking. Geen eendagsvlieg!
Het is echt onze bedoeling om twee tot drie verhalen per jaar uit te brengen van De Wanabies.
Zo kunnen we je al vertellen dat de tweede strip « De Droeiglegging » zal heten en dat het derde verhaal over een vijandig Ros zal gaan.

We willen echt een blijvend iets op de markt brengen waar onze creatieve mensen, zoals Gie maar ook Kenny en nog andere leden in de groep, hun ei kwijt kunnen en waarmee we een bron van inkomsten hebben voor onze carnavalsvereniging.

We zijn sowieso niet de groep van vele eetfestijnen en fuiven, omdat je dan moet gaan leuren met kaarten. Dat zit niet in ons DNA.
Wel werken op events en bovendien willen we zaken uitbrengen die “zichzelf verkopen”, waarmee je niet moet gaan leuren.
Dat is al jaren onze sterkte en de basis van ons budget. Met de stripreeks denken we dat we iets gevonden hebben waarmee we voor heel wat jaren zoet zijn, want alleen al aan ideetjes zijn er al meer dan twintig titels op papier gezet.

Waar te koop en hoeveel kost een strip?

De kostprijs van de strip bedraagt €11,95.

Dit is duurder dan andere commerciële strips, die €7 tot €8 kosten.
Natuurlijk worden er hiervan geen 50.000 stuks verkocht.
Dan is de kost om hem te tekenen en te drukken veel minder zwaar, dan wanneer je je naar een markt richt van enkel Aalstenaars.
Daarom denken we dat deze prijs heel schappelijk is voor dergelijk pronkstukje.
Zonder onze sponsors was deze strip er trouwens nooit gekomen, zij dragen een heel groot stuk van de investeringskosten.

De strip zal altijd online te koop zijn via https://www.dewanabies.be/ en zal ook in tal van supermarkten, krantenwinkels en horecazaken aangeboden worden.
Alle verkooppunten staan HIER! Wie online koopt kan kiezen om hem thuis te laten leveren, mits een kleine meerprijs, of om hem af te halen in Café Chopin.
Dit kan dan elke donderdag (vanaf 10 juni) tussen 19u en 21u. We voorzien énkel op donderdag afhaalmomenten omdat we alles goed willen stroomlijnen.

Lanceringsdatum

De strip zal beschikbaar zijn vanaf 10 juni, op de valreep nog het ideale geschenk voor vaderdag!
Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Nèm Na

Foto's: ©AKV Nèm Na & ©Patrick Barrez

Geen opmerkingen:

Een reactie posten