Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 2 oktober 2022

Aalst Carnaval - Prins Yvan 2020 neemt afscheid na extra lange regeerperiode: 'Carnavalisten, Nen Dikke Merci!!!'


Afscheidsbal luidt het einde in van regeerperiode Prins Yvan

Prins van 2020 regeerde een kleine 1000 dagen over 'keyserlycke stede' Aalst!


Er zal 987 dagen liggen tussen de vroege ochtenden van 26 januari 2020 en 9 oktober 2022.
Pas dan volgt Prins Yordi zijn voorganger op.

Prins Yvan hield eerst nog zijn Afscheidsbal.
Zaterdag 1 oktober was zaal Forum the place to be!


Prins Yvan mocht carnaval 2020 intens beleven, maar daarna zorgde een lange coronaperiode voor onzekere tijden, waarin carnaval amper een plaats kreeg.

Het was ook hij die méé de aanzet gaf tot het unieke 'kaffeikescarnaval' van 2022, een onverwachte carnavalsbeleving in wat opnieuw een 'jaar zonder carnaval' leek te worden.


In zijn speech verwees Prins Yvan naar de carnavalisten die Aalst verloren heeft de voorbije jaren.


Met Ilse Uyttersprot, Keizer Kamiel Sergant, Cyriel Troch en...  Nicole Vinck, als belangrijkste namen voor hem.
Maar de Prins vergat ook 'zijn Isabel' niet: zijn steun en toeverlaat in vaak moeilijke, maar ook veel mooie momenten...
Net als Evelien, die van hem een echte 'danser' maakte!
Afscheidslied

Naast het emotionele, was het toch de ambiance die primeerde op het bal.
En Yordi mocht zijn laatste weekend als 'kandidaat-Prins' beleven, zijn campagneliedjes lieten de zaal knallen.


Prins Yvan kan op beide oren slapen... zijn scepter komt in goede handen terecht...

Op de tonen van Candle In The Wind van Elton John, Prinsj Yvan:ShowmedleyGastoptredens


Scepter als Cadeau


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia

Foto's : ©Team Carnavalaalstkoentje, ©Sören Delclef/©AjoinPedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten