Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 25 augustus 2021

Bloemencorso Blankenberge 2021 - Ook Aalsterse Corsogroepen zorgen voor 'Onvergetelijk' spektakel!


Krejeis als volwaardige Corsogroep

ONVERGETELIJK

Sinds 1895, midden in de bloeiperiode van de Belle Epoque, bedankt de stad Blankenberge op het einde van de zomer zijn toeristen met een prachtig Bloemencorso.

Zondagnamiddag 29 augustus kun je het corsogebeuren op diverse plaatsen 'live' meemaken!

Het thema van het corso 2021 is 'Onvergetelijk'. Blankenberge gaat op zoek naar gebeurtenissen die iedereen kent. De focus ligt op het positieve: opgewekte onderwerpen waar iedereen blij van wordt. Je zal drie categorieën gebeurtenissen te zien krijgen: wereldgeschiedenis, Blankenbergse geschiedenis en momenten in een mensenleven die je voor altijd bijblijven.

Corso 2019: Dest Goe Schief helpt Corsogroep Wonderland een handje


Dit jaar is er géén traditionele corso waarbij een stoet door de straten trekt volgens een vast parcours.

In plaats daarvan zal men de corsowagens op 13 verschillende locaties in de toeristische zone van de stad tentoonstellen. Het is ook het laatste jaar met Hans Vanquathem als regisseur, na dit corso volgt Davy De Wolf hem op.

De 13 corsowagens komen respectievelijk uit Aalst (5), Dendermonde (4), Ninove (1), het Nederlandse Wernhout (1) en worden traditioneel aangevuld met een Blankenbergse stads- en jeugdwagen.

OPGELET: wie de corsogroepen wil bekijken, kan dat énkel met een mondmasker
(mondmaskerplicht in het volledige toeristische centrum & op de Zeedijk op 29/08).


SFEERFILMPJECORSOGROEP KREJEIS


Lieven (woordvoerder):
"Het is de eerste keer dat we met Krejeis als corsogroep meedoen.
We kozen voor een uitdagend en historisch onderwerp dat bij velen een belletje zal doen rinkelen: 'De val van de Berlijnse muur'...

Het duurde ruim 28 jaar voor de inwoners van Oost-Duitsland zich niet meer door de Muur lieten tegenhouden.
In mei 1989 werd in Hongarije, aan de grens met Oostenrijk, het IJzeren Gordijn geopend. De open grens zorgde in korte tijd voor een uitstroom van duizenden ‘permanente vakantiegangers’. Er ontstond een ware volksverhuizing via tal van ‘gaten’ in het IJzeren Gordijn. Ook de leiding van de DDR moest de grenzen openen.
Het einde van de Muur, en daarmee ook van de DDR, was onafwendbaar. Vele families werden herenigd, waarna een grandioos volksfeest losbarstte. De Berlijnse Muur viel op 9 november 1989, velen hakten een stuk beton uit het bouwwerk als souvenir."


De Foto die als 'basis' diende voor het ontwerp van Krejeis:


Lieven:
"Het ontwerp van onze tweedelige corsowagen bestaat uit de Berlijnse muur, die 'letterlijk' valt onder druk van het volk én een tweede stuk muur, waaruit de Brandenburger Tor naar boven komt.
Kenmerkend zijn de 'tekeningen' (graffiti) die we op de muur aanbrengen, gebaseerd op de bestaande beschilderingen van toen.

De poppen die te zien zijn werden in 3D gemaakt (net als de paarden van de Brandenburger Tor). We werken dus met hypermoderne technieken. Die poppen symboliseren niet alleen het volk, maar ook de diversiteit. Ze zullen in 'regenboogkleuren' afgewerkt worden, nog een extra 'actuele' dimensie die we aan dit 'historisch erfgoed' willen geven."Lieven:
"Voor Krejeis vormt dit corsoproject een positieve vibe na corona.
We zijn al vanaf de prille zomer aan het bouwen aan een 100% nieuwe wagen, die er compléét anders zal uitzien als een traditionele carnavalswagen. Het feit dat je niet werkt met karikaturen, maar met een veel meer 'realistische projectie' zegt genoeg.

Je kunt corso nu eenmaal niet vergelijken met carnaval. Het zijn 2 andere werelden.
We zijn ons ervan bewust dat het 'nieuw terrein' is dat we verkennen, maar tegelijk hebben velen al de nodige ervaring in deze materie en in het steken van bloemen."Lieven:
"Het doel? Krejeis-waardig buitenkomen als corsogroep. Voor de groep is het een weekend 'hard labeur' en tegelijk ook 'camping Krejeis': gezellig samenzijn met vrienden, inspanning versus ontspanning.

We maken er het beste van en hopen dat ons werk als corsogroep geapprecieerd zal worden.
Dance NRGY uit Blankenberge repeteerde een prachtige bijhorende dans, op 'passende muziek'... Wie ons wil zien, is zondag 29 augustus welkom ter hoogte van de Zeedijk 158. Wij zijn 'Praalwagen 6'..."


CORSOGROEP PERTOTAL


Jens:
"Voor ons is deelnemen aan het corso eveneens een nieuwe uitdaging! Het was eerst zoeken naar een geschikt thema...
Eén van de meest tot de verbeelding sprekende verhalen uit de oudheid is de veldtocht van Hannibal.
'Hannibal' was een Carthaagse generaal die tijdens de tweede Punische oorlog tussen Carthago en Rome ervoor koos om Rome aan te vallen over het vaste land in plaats van over zee. Hij wordt hiervoor nog steeds de ‘vader van de strategie’ genoemd aan militaire academies wereldwijd.

Hij leverde verschillende malen slag en gebruikte zijn olifanten om de vijandelijke rangen te breken. De olifanten joegen de Romeinen angst aan, waarbij zij veelal op de vlucht sloegen. Toch zou geen enkele olifant zou deze veldtocht overleven...
‘Hannibal ad portas’ is een nog steeds gebruikte uitdrukking in Italië wanneer er onheil voor de deur staat..."Jens:
"Wekenlang werkten we aan de olifant.
 Alles moet immers al op voorhand in de juiste kleuren gespoten worden, zodat het een stuk eenvoudiger is om de bloemen erop te bevestigen.
Op de rug van de olifant komen enkele 'krijgers'..."Jens:
"Onze verwachtingen zijn vooral dat het een 'leerschool' is, waaraan we ook plezier beleven.
Een corsowagen vraagt een 'draaiboek' aan technische aspecten en diverse regeltjes, maar uiteindelijk zal alles wel goed komen!

Wie corsogroep Pertotal wil bewonderen in volle glorie, kan ons vinden als 'Praalwagen 2' nabij de Sint-Rochuskerk van Blankenberge.
Dansgroep Ramon uit Brugge verzorgt een bijhorende choreografie!"


CORSOGROEP POSSENSJE


Corso 2018: Possensje

Christophe:
"Voor Possensje is het al de 10e keer dat we aan het corso deelnemen!
Telkens groeiden we op gebied van 'bloemen snijden en prikken', creatieve ideeën en het uitwerken van thema's.
Dit jaar komen we met 2 corsowagens naar Blankenberge...

'Dia de los Muertos' of 'De Dag van de Doden' is een populair Mexicaans feest om de overledenen te herdenken.
De festiviteit vindt plaats op 2 november, alhoewel men al op 1 november stevig begint te feesten. Het ritueel is bedoeld om het leven van de voorouders, de dierbare doden en de voorbeeldige doden te eren en te vieren.

We creëerden een compléét nieuwe corsowagen die dit thema volledig tot zijn recht doet komen...Wie ons wil zien op 29/08? Deze wagen staat als 'Praalwagen 10' aan het Leopold III-plein, nabij het station. Dansgroep ShaMoDo It Dendermonde geeft deze uitbeelding nog een meerwaarde..."


De opbouw, van 'plan' tot corsowagen:


Christophe:
"We komen ook met een 2e wagen naar Blankenberge, een imposante tank!
Tussen 2 en 12 september 1944 werd België grotendeels bevrijd, vooral door Canadezen, Polen, Britten en Amerikanen. Op 4 september 1944 trok de Groepering Bevrijding samen met de Britten in een overwinningsparade door de Belgische hoofdstad.

Wij brengen als 'Praalwagen 13' op de Grote Markt 'De Bevrijding', vergezeld van onze 'Possensje dansers'.
Met de groep kijken we altijd uit naar het corsoweekend, al is de voorbereiding op zich eveneens een werk van lange adem. Van ideeën tot dahlia's bestellen in de juiste kleuren en ze dan één voor één bevestigen.
Maar we zijn méér dan trots als we zondagochtend volledig afgewerkt buiten komen.

Groeten van Possensje!"


CORSOGROEP POSTIRKES


Corso 2019: De Postirkes

Deze Aalsterse Losse Carnavalsgroep heeft als Corsogroep 'Dendermondse roots' en is verweven met de historische corsogroep Fantasia.
In 2019 verrasten ze met een héél sterke uitbeelding en werden beloond met een bijzonder knappe 4e plaats voor hun 'Hard Rock Cafe Blankenberge'!
In 2021 gaan ze voor de 'Eerste keer naar het circus!'


De Postirkes:
"Wie heeft er als kind niet gedroomd over het circus?
Deze onvergetelijke momenten onthoud je je hele leven.
De Postirkes laten jullie deze tijd opnieuw beleven: de eerste keer met mama en papa naar het circus gaan. Komt dat zien, komt dat zien!! De circusdirecteur presenteert jullie zijn artiesten: acrobaten, olifanten, vuurspuwers en clowns. Zijn jullie klaar voor 'The Greatest Show'?"


Als 'Praalwagen 8' kun je hen bewonderen op het Casinoplein! Dance Passion Ruddervoorde brengt de bijhorende sfeer...

Méér info over de 'Editie 2021' van het corso? KLIK

Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & ©AjoinPedia i.s.m. Krejeis, Pertotal & Possensje

Pertotal maakte zelfs een 'eigen' corso-logo!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten