Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 1 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Vooroptocht Aalsterse Gilles brengt carnavalssfeer héél dichtbij!


VOOROPTOCHT

Zoals de traditie het wil, hielden De Aalsterse Gilles hun 'Vooroptocht' door de centrumstraten van Aalst.

Op zaterdag 1 februari, kwamen ze verkleed in hun gilles-pulls in actie. Op hun hoofd vaak gekke hoeden.

Uitgedost met hun belletjesgordel en op klompen, verzorgden ze een mooi optreden dwars door de stad. Maar géén pluimenhoeden, die zijn bestemd voor carnaval (als het weer het toelaat...).

Op het typische Gilles-ritme lieten hun muzikanten het beste van zichzelf horen!
Geregeld werd er gestopt voor een drankje... 

Hopelijk kunnen ze zo de weergoden wakker maken, want de hoop op beter weer is groot. De voorbije jaren bewees 'Onzjier' niet altijd meer een carnavalist te zijn...

Deze lange traditie moet Aalst stilaan écht warm maken voor de komende driedaagse op 23, 24 & 25 februari


CARNAVALSZONDAG- EN MAANDAG

De Aalsterse Gilles zijn te bewonderen op twee van de drie carnavalsdagen.

• Zondag 23 februari: Opening 92e Carnavalsstoet, centrumstraten (stoet start om 12u45).
• Maandag 24 februari: Bezemdans- en worp (14 uur op de Grote Markt), de Gilles sluiten nadien ook aan in de maandagstoet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten