Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 14 juli 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 20: AKV De Melkmoilen


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze twintigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee van het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:'Oilsjt Twinkelt'

Interview met Prins Kenny!


Prins Kenny (voorzitter):
"Het Melkmoilenjaar 2019-2020 was er alweer eentje om in te kaderen.
Dit jaar liepen wij in het C-gedeelte, dus de motivatie was er om (nog) iets beter te presteren dan in 2019.
Op voorhand wisten we dat het niet gemakkelijk zou zijn, na het succes van onze tronen in 2019. We zitten ook in een moeilijke categorie. Eigenlijk met teveel topgroepen in dezelfde 'poule'. Maar met het thema ‘Oilsjt Twinkelt’ wilden we alweer uit een totaal andere vaatje tappen om te verrassen.

'Oilsjt Twinkelt' is gebaseerd op Aalst Twinkelt. Het lag dan ook voor de hand om te werken met licht- en glittereffect, waar dit evenement voor bekend staat.
Dankzij de medewerking van de dienst cultuur, konden wij ons thema prijsgeven op (uiteraard) Aalst Twinkelt.
Het was een mooi begin van ons werkjaar, maar het gaf ook blijk van appreciatie langs beide kanten."Prins Kenny:
"Een nieuw kostuum en een nieuwe wagen vol uitdagingen...
Het kostuum werd volledig zelf gemaakt door de vrouwen van onze groep.
Ik wil hen langs deze weg nog eens bedanken om als team te zorgen voor dit prachtige eindresultaat.
Ook voor de wagen.
Die zat anders in elkaar dan we bij De Melkmoilen gewoon zijn. We hebben namelijk iets meer gebruik gemaakt van 'bewegende elementen'. Dit nam extra tijd in beslag om de juiste 'mechanieken' voor onze duwkarren te vinden. Daardoor was er teamwork nodig tot de laatste dag/nacht om alles rond te kunnen krijgen...

De stoet is voor ons vlekkeloos verlopen. Buiten het feit dat we de kop van onze reuze pop niet naar boven konden brengen voor de veiligheid (weersomstandigheden).
Ook ging veel van ons licht verloren tijdens de stoet, waardoor een groot deel van het effect wegbleef.
Wanneer de foamsticks overal brandden langs het traject, met als apotheose de Grote Markt, gaf dat een boost om (nog méér) het beste van onszelf te geven!"
Prins Kenny:
"Het was voor de groep een supercarnaval, een topeditie!!
Niet alleen werd onze favoriete kandidaat de nieuwe Prins, we mochten ook voor het eerst de verbrandingspop maken! Een grote eer!
We werden opnieuw beloond met een 1e plaats bij de Oitgaranzjeerde jury, voor het 2e jaar op rij! Van de officiële jury kregen we de 3e plaats.

Het was een raar gevoel om onze prijs af te halen, want iedereen vraagt dan of je niet teleurgesteld bent.
Ik ben echter méér dan tevreden over hoe wij het als groep toch weer konden waarmaken.
Met ander woorden, ik ben een TROTSE voorzitter! En ja, misschien zal het ooit wel eens lukken om die eerste prijs te behalen...
Maar dat mag nooit ten koste gaan van de sfeer en het amusement."Prins Kenny:
"We waren, net als vorig jaar, genomineerd voor de Ver-Sjatt-Cé prois. Na de 1e prijs van 2019, werden we deze keer 5e.
Nog stééds een eer! Het betekent dat onze kostuums tot de (aller)mooiste van de stoet behoren!

Het bleken dus niet alleen de (nieuwe) uitdagingen voor wagen en kostuum, dit jaar kwam er ook nog het maken van de verbrandingspop bij.
Hoe je het draait of keert, je moet het er ergens tussen de soep en de patatten bijnemen. Ook hier zijn we een 3-tal zondagen zoet mee geweest.
Het was een leuke ervaring en een eer om deze in het jaar 2020 te mogen maken voor onze prins Yvan.

Ik hoor er nu al denken 'ze wou wel niet branden'?!
Wel, om alle misverstanden uit de wereld te helpen, deze pop stond al een uur in de gietende regen 'buiten op de binnenkoer' van het stadhuis.
Ik moet er wel bij vertellen dat ik nog nooit zo gelachen heb met een popverbranding, maar uiteindelijk waren we fier dat de 'pop van formoot, iejn van melkmoilenfabrikoot' was."Prins Kenny:
"Welke weg stippelen we uit naar 2021?
Da's weer een ander verhaal natuurlijk.
We mogen dankbaar zijn dat we carnaval 2020 nog konden vieren.
Vrij snel na carnaval volgde al een evaluatievergadering. Delen van de wagen werden al verkocht en er lagen een paar buitenstoeten vast, maar dan... kwam die 'vuile corona' langs.
Daar had niemand zich aan verwacht en dit is wat we nog steeds aan het doen zijn: 'afwachten'!!

Een paar buitenstoeten zijn al in het water gevallen, alsook onze BBQ.
Ter vervanging hiervan hebben wij onze rijsttaartenactie al achter de rug en kan onze koppelvissing, waarvan de vijver reeds volzet is, in augustus -voorlopig- nog altijd doorgaan.
We wachten nog op antwoord voor een paar buitenstoeten die in augustus op de planning staan en ook zullen wij paraat staan op Aalst Twinkelt.
ALS alles doorgaat natuurlijk. "Prins Kenny:
"Wij hebben als groep ook beslist om ons thema op te schuiven naar 2022. Desnoods, als er toch een stoet 2021 is, werken we met recuperatiemateriaal. Begrijp ons niet verkeerd, uiteraard maken wij een nieuw kostuum en zal er een wagen gebouwd worden.
Maar ook wij moeten de realiteit onder ogen zien
Tot hier zo'n beetje de 'korte versie' van ons Melkmoilenjaar 2019–2020.
Wij hopen dat u ervan genoten hebt en hou het vooral veilig.

Groeten van AKV De Melkmoilen."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Melkmoilen!

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever & ©Carnavalaalstkoentje

De Melkmoilen 2020 via 'Blog 2': KLIK


Geen opmerkingen:

Een reactie posten