Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 3 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema De Saazers - 'To Bie or not to Bie'


To Bie or not to Bie

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV De Saazers!


Laura (woordvoerder):
"Het gebeurt niet elke dag dat je met je gezicht tegen een bord loopt tijdens het joggen. De kans dat daar iets opstaat waar je het hele jaar mee zal bezig zijn, is op zijn minst zeer klein te noemen. Maar zo kozen De Saazers dit jaar toch hun stoetthema: “To Bie or not to Bie”.
Toen één van de leden met haar hoofd tegen het bord van “Bijenvriendelijke gemeente” liep, borrelde ze meteen van inspiratie. Aalst heeft meermaals de titel van ‘Bijenvriendelijke gemeente’ mogen binnenhalen."



Katrien Beulens (bevoegde schepen):
"Dit wedstrijdresultaat werd door de Stad Aalst behaald dankzij de samenwerking tussen verschillende stadsdiensten, de imkersvereniging, Natuurpunt, het Regionaal Landschap Schelde – Durme en vrijwilliger stadsimkers..."


Katrien:
"Ik dacht dat je nogal wat moest uitspoken, betrokken zijn in één of andere 'schandaal' ofzo, maar dat is dus niet nodig om de stoet te halen.
Ze houden het hier 'braaf' met een zoet thema over bijtjes.

Misschien is mijn neus wat te groot, maar mijn hoofd is geslaagd hoor!
Het zijn én blijven 'karakterkoppen', gemaakt door kunstenaars en bij jullie door mensen van de eigen groep! Echt mooi!
Ik ben er fier op! Ik kom dit zeker nog eens extra bewonderen en ik ben trots om metje te mogen zijn..."



Laura:
"Katrien zal inderdaad dit jaar ook de doopmeter van AKV De Saazers worden.
Dat de stad Aalst begaan is met de bijenproblematiek kwam ook naar voor in het tv-programma: ‘Make Belgium Great Again’.
In de uitzending maakten Frances Lefebure en haar team een aantal plekken in Vlaanderen, waaronder de Jan Bijlstraat en de Biekorfstraat in Aalst, 'bij-vriendelijker'.
Elke straat waarin ‘bij’ voorkomt, werd omgedoopt tot ‘een bijgelovige straat’ door het planten van groen en lavendelplantjes.

Alles staat dit jaar bij De Saazers in het teken van de bijen. Zo konden de bezoekers van ons eetfestijn reeds proeven van een heerlijk honingbier genaamd Melius. Daarnaast zullen we tijdens de stoet ook honinglolly’s uitdelen..."



Laura:
"De stad Aalst neemt heel wat initiatieven om het uitsterven van de bij tegen te gaan.
Misschien is het daarom dat het stadhuis meer en meer op een bijenkorf begint te lijken. Het is op zijn minst een politieke bijennest te noemen. Kan opperimker D’Haese zijn rol nog vervullen in het welbehagen van de hele bijengemeenschap? Of komt zijn positie in het gedrang door de ambitieuze bijenkoninginnen Ilse, Katrien en Sarah?"


Stoetliedje:



'...’t Stad Oilsjt es gralèk begoon met de kwesjte van de biekes! Zelfs ’t stadhois begintj al noig op ’n bieëkerf te trekken. Kaan imker Dozje zèn biekes nog baiën aaven? Komt zèn posiezje in gevoor? Zitten der nieve keininginnen geriëd om zen plosjken af te pakken? Goon Ilse, Katrien en Sarah hem nen angel oitvringen'


Laura:
"... Wij van De Saazers gebruiken voortaan de hashtag #SaasBiekes als het over ons thema gaat.
We omschrijven onszelf als bezige bijen die niet stilzitten.
We zijn vastberaden om er opnieuw een bij-zondere carnaval van te maken. Want werken en zwoegen is voor ons, als  #SaasBiekes een genoegen.

In Halle 12 zitten we zeker niet stil.
Dit jaar lopen De Saazers in deel A van de Aalsterse stoet, als nummer 5..."



Laura:
"We gaan dit jaar met 33 in de stoet & de plaats is bij Saas niet belangrijk. Wij willen ons zoals elk jaar weer goed amuseren en er een bij-zondere carnaval van maken, al is een plaatsje omhoog wel altijd fijn 😛

Groeten van Saas!"



LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'Als Gieter een Gieterken was. 40 jaar Saas'


Carnaval 2018: 'Garçong die graalek veel pintjen kan draugen zoekt café die wiltj oependoeng me ons daugen'


Carnaval 2017: 'Steel-e-maan, waar de tijd bleef stille staan'


Carnaval 2016: 'Oilsjt Toeristik'


Carnaval 2015: 'Wie werret?'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Saazers!
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten