Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 29 september 2023

Aalst Carnaval - Carnavalswereld verliest Germain De Storcke

©Sören Delclef: Germain De Storcke (°04/03/'34 - †29/09/'23)

Germain De Storcke is overleden...

Bekend van Trofeeën Storck en F.E.N.!

Deze rasechte carnavalist ontpopte zich tot een icoon die tot ver buiten Aalst naam maakte met de verkoop van trofeeën, maar ook bekers, vlaggen schouderlappen, scepters, lintjes, medailles, eretekens, tot zelfs borduurwerk voor carnavalskostuums, zijn de populaire verkoopitems.
Heel wat Prinsen en andere 'zotskappen' van overal in het Vlaamse land, tooiden zich met capes en scepters van bij 'Storck'.

Opvallend is dat hij zelden kostuumopdrachten uit Aalst zelf kreeg.

In de jaren 90 mocht Germain wél voor het ontwerp zorgen van de Gouden Ajuin.
Die werd toen de dagen voor carnaval reeds een pronkstuk in de etalage van 'Storck'!


Foto's ©Sören Delclef '22: F.E.N. bij de Cantinières


De meesten kennen Germain De Storcke van zijn troffeeënwinkel in de Koolstraat (1982-2015).
Maar voor oudere Aalstenaars was Storck daarvoor ook reeds bekend door het verkopen en leveren van ... kolen!

In de zomer van 2015 verhuisde men de troffeeënzaak naar de Sinte Annalaan op het adres van het vroegere café Limon.
De winkel en het atelier kwamen zo meer tot hun recht.


Het was echter dochter Conny die de business al meer dan 25 jaar geleden overnam van haar vader.
Toch bleef Germain het gezicht van 'Storck'.

Mede door zijn uitgebreide connecties in andere carnavalssteden, werd hij een prominent figuur en bestuurslid binnen F.E.N. (Federatie Europese Narren), afdeling Vlaanderen.

Liefst 26 seizoenen lang stond hij samen met zijn lieftallige echtgenote steeds paraat voor F.E.N. en de vele carnavalsverenigingen en -activiteiten.

-> De afscheidsdienst gaat door op zaterdag 21 oktober 2023 om 13u in de aula van het Crematorium Siesegem te Aalst (Merestraat 169)
De familie vraagt om uw aanwezigheid op voorhand (ten laatste dinsdag 17 oktober) te bevestigen aub.


Onze oprechte deelneming aan vrienden, familie en de carnavalswereld...

Foto's ©Eddy Temmerman '23: F.E.N. bij De Jefkes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten