Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 17 juli 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 45: AKV Gralek Grosj


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze vijfenveertigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetclipje:'Goe Gemoesjt'

Interview met Ollie!


Ollie (woordvoerder):
"Zoals iedere groep kenden ook wij onze ups and downs, maar de leden zijn er zoals steeds volop voor gegaan om er Gralek Grosj en Goe Gemoesjt te staan op 3 maart...
De voorbereiding kende wat pech, buiten onze wil en invloed om weliswaar. Maar voor elk probleem is er een oplossing!

En Giejl Oilsjt lupt mé vastelauved 3 daugen GOE GEMOESJT, dus ook wij"Ollie:
"Onze pompier als verzamelpunt en de bonkende carnavalsmixen uit de Sompi-speakers: aan ambiance geen gebrek tijdens de afgelopen carnavalsnachten!!"

Pompier Gralek Grosj (carnaval en Ronde Van Vlaanderen):


Ollie:
"Onze mutsen hadden in de stoet 'speciallekes'. De nodige ambiance aan de straatkant toonde dat onze wagens en kostuums het publiek konden bekoren. Dit alles afgewerkt met nog een GG-handelsmerk: een stevig, herkenbaar en dansbaar stoetliedje..."


2020

Ollie:
"Onze wagens zijn reeds verkocht, dus voor de eeuwige twijfelaars... SORRY!
Om naar 2020 toe onze kas wat te spijzen werken we mee aan allerlei activiteiten zoals bv. tappen op festiviteiten.
Qua thema was het even kort en krachtig brainstormen. GG spitst zich vast op een 'geheel': alles moet kloppen dus!
Een geschikt thema zoeken voor ‘den A’ is ons gelukt... Meer daarover zullen we later meedelen…
Ambities blijven zoals altijd: met hechte kameraadschap samen iets moois maken en hopen om te kunnen blijven bevestigen in de hoogste regionen van het klassement bij de kleine groepen.

Groeten van AKV Gralek Grosj!"


EDIT... Onverwacht besloot AKV Gralek Grosj te stoppen in september 2019...


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Gralek Grosj

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Cris De Wolf & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten