Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 31 maart 2019

Carnaval Poperinge 2019: 6 Aalsterse Groepen en... topfotograaf Mario!


MARIO UIT MENEN... IN POPERINGE

Mario Durieu is een fotograaf en carnavalist uit het verre Menen die elk jaar z'n carnavalshart toont in de lokale stoet, met een act vergelijkbaar met onze Aalsterse Losse Groepen...

Hij maakte al dikwijls prachtige fotoreeksen over Aalst Carnaval, en zorgt zelf voor het 'peper en zaat' in de lokale stoet van Menen.

Zondag 31 maart volgde hij eveneens onze Aalsterse groepen in Poperinge...

Mario in Menen...


Mario:
"Mijn act ging opnieuw over het stadhuis van Menen, want dat is met het thema 'Circus de wellustige Eddy' een act geworden rond de burgemeester

We hebben een eigen stoetlied gebracht en met 16 danseressen en nog een 10-tal mensen op en rond de wagen viel het wel op.
Ikzelf speelde de rol van de burgemeester. Het publiek heeft énorm gelachen en we scoorden in alle lokale pers.
Het was de 29e keer dat ik een eigen act opvoerde.
Ondanks alles heb ik genoten van 'mijn carnaval'...

Als de omstandigheden meezitten, trek ik ook wel naar Aalst. Dit jaar kon dat terug helaas niet, maar het doet deugd de Aalsterse groepen aan het werk te zien in Poperinge.
Als carnavalist uit Menen vind ik het Aalsterse Carnaval zo bewonderenswaardig.
Aalst is en blijft een voorbeeld voor Vlaanderen. Het is ook niet te vergelijken met andere carnavals...

En ja, Prins Werner is voor mij geen onbekende.
Telkens weer een blij weerzien als we elkaar ontmoeten!
Ik heb hem ook dit jaar weer kort gesproken in Poperinge.
De Popollekes zijn er een vaste waarde in de stoet en Werner vertelde het, hij is volgend jaar terug kandidaat-Prins in Aalst.
Een super sympathieke kerel en ook iemand die met veel respect omgaat met mensen... Overal waar hij komt, kent hij volk..."


Mario in Menen, groepsfoto:


POPERINGE

Het carnaval van Poperinge lokte 6 Aalsterse groepen...

De Loizemaanen, Geloeif Mé Goed,  De Popollekes, De Sperrezjiekers, Stièndoeid en De Salongcarnavalisten kwamen af naar de hoppestad in West-Vlaanderen!

De Loizemaanen:


Geloeif Mè Goed:


De Popollekes:


De Sperrezjiekers:


Stièndoeid:




De Salongcarnavalisten:


Reportage & Foto's: ©Mario Durieu, Album? KLIK

Filmpje Stièndoeid: ©Jarich Weygaerts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten