Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 31 maart 2019

Carnaval Poperinge 2019: 6 Aalsterse Groepen en... topfotograaf Mario!


MARIO UIT MENEN... IN POPERINGE

Mario Durieu is een fotograaf en carnavalist uit het verre Menen die elk jaar z'n carnavalshart toont in de lokale stoet, met een act vergelijkbaar met onze Aalsterse Losse Groepen...

Hij maakte al dikwijls prachtige fotoreeksen over Aalst Carnaval, en zorgt zelf voor het 'peper en zaat' in de lokale stoet van Menen.

Zondag 31 maart volgde hij eveneens onze Aalsterse groepen in Poperinge...

Mario in Menen...


Mario:
"Mijn act ging opnieuw over het stadhuis van Menen, want dat is met het thema 'Circus de wellustige Eddy' een act geworden rond de burgemeester

We hebben een eigen stoetlied gebracht en met 16 danseressen en nog een 10-tal mensen op en rond de wagen viel het wel op.
Ikzelf speelde de rol van de burgemeester. Het publiek heeft énorm gelachen en we scoorden in alle lokale pers.
Het was de 29e keer dat ik een eigen act opvoerde.
Ondanks alles heb ik genoten van 'mijn carnaval'...

Als de omstandigheden meezitten, trek ik ook wel naar Aalst. Dit jaar kon dat terug helaas niet, maar het doet deugd de Aalsterse groepen aan het werk te zien in Poperinge.
Als carnavalist uit Menen vind ik het Aalsterse Carnaval zo bewonderenswaardig.
Aalst is en blijft een voorbeeld voor Vlaanderen. Het is ook niet te vergelijken met andere carnavals...

En ja, Prins Werner is voor mij geen onbekende.
Telkens weer een blij weerzien als we elkaar ontmoeten!
Ik heb hem ook dit jaar weer kort gesproken in Poperinge.
De Popollekes zijn er een vaste waarde in de stoet en Werner vertelde het, hij is volgend jaar terug kandidaat-Prins in Aalst.
Een super sympathieke kerel en ook iemand die met veel respect omgaat met mensen... Overal waar hij komt, kent hij volk..."


Mario in Menen, groepsfoto:


POPERINGE

Het carnaval van Poperinge lokte 6 Aalsterse groepen...

De Loizemaanen, Geloeif Mé Goed,  De Popollekes, De Sperrezjiekers, Stièndoeid en De Salongcarnavalisten kwamen af naar de hoppestad in West-Vlaanderen!

De Loizemaanen:


Geloeif Mè Goed:


De Popollekes:


De Sperrezjiekers:


Stièndoeid:
De Salongcarnavalisten:


Reportage & Foto's: ©Mario Durieu, Album? KLIK

Filmpje Stièndoeid: ©Jarich Weygaerts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten