Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 17 oktober 2018

Aalst Carnaval 2019 - DAK-Fotograaf Ludwig 'Loeken' verkoopt opnieuw lintjes voor het goede doel!


FOTOGRAAF MET GROOT CARNAVALSHART

Dokumentatiecentrum Aalst Karnaval-fotograaf Ludwig 'Loeken' Coessens, verkoopt zijn 2e unieke lintje ten voordele van WZC OLV Ter Rozen

Ludwig 'Loeken':
"Mijn gezicht kent men in Aalst wel, Ludwig 'Loeken' van DAK.
Met plezier probeer ik elk jaar ons uniek vastelauvedfeest in beeld te brengen voor het nageslacht.

Maar sinds vorig jaar, heb ik er een 'jobken' bij!
Het was naar aanleiding van mijn moeder, die 2 jaar geleden ziek werd en aldus opgenomen in WZC OLV Ter Rozen.

In zo'n rust- en verzorgingstehuis is alle hulp welkom, zowel qua handen, als financieel. En ik wou een positieve impuls geven aan haar afdeling.
Mijn eerste gedacht was een lintje te verkopen en de opbrengst te schenken aan het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en dementie. 

Maar da's een druppel op een hete plaat. Daarbij weet je niet hoe concreet je bijdrage wel is.
Daarom liever een opbrengst die rechtstreeks gebruikt kan worden..."


Loeken:
"Ik ging indertijd op zoek naar een tekenaar en kwam toen terecht bij Dennis De Wolf.
Daarna het ontwerp laten inkleuren en er dan één kleur uit gekozen om te laten maken.
Grote onbekende was het aan de man/vrouw brengen. Maar dat liep verrassend vlot. Ook via mijn sponsor Happy Feeling Tenson Store uit de Molenstraat.
Vele carnavalisten kochten ook 2 lintjes. Eén om aan te doen bij de 'collectie' op hun kostuum én eentje om meteen in hun verzamelalbum te stoppen.

200 stuks van verkocht en ... een aardige opbrengst van liefst 380 euro'loekes'.
Per lintje vroeg ik de democratische prijs van €2,50."


WZC OLV Ter Rozen ontving de opbrengst van het 1e lintje!


Loeken:
"Na dit succes, vroegen mensen me zelf spontaan al of er een vervolg komt.
En ja, dat komt er dus.
In de aanloop naar carnaval 2019 zal ik opnieuw lintjes aan de man of vrouw proberen te brengen. Al mag je me natuurlijk ook spontaan daarover aanspreken.
Hetzelfde ontwerp, maar een nieuwe kleur, een nieuw collectorsitem.
Het aantal stuks terug bewust niet té hoog. Ze moeten een beetje 'exclusief' zijn, toch?
 

Vanaf de campagnebals heb ik ze bij me. Dus vanaf 20 oktober te koop!
Terug aan dezelfde prijs en met hetzelfde goede doel: de bewoners van WZC OLV Ter Rozen een zo aangenaam mogelijke 'oude dag' bezorgen.
Laat ons hopen op een groot succes, want élk lintje draagt zijn centje bij.

En Oilsjterse carnavalisten hebben nu eenmaal een groot carnavalshart.
Vergeet niet dat vele inwoners van zo'n WZC onze carnavaleske voorgangers waren: generaties geleden maakten sommigen van hen onze stoet...
Die mensen zullen u minstens even dankbaar zijn als ikzelf!

Met de groeten van Ludwig 'Loeken' van DAK!"Reportage / Interview: ©Carnavalaalstkoentje

Foto's: ©Ludwig 'Loeken' Coessens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten