Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 13 januari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Nèm Na: 'Oilsjt Carnaval® - Weir Emmen Der E Patent Op'!


AKV Nèm Na! neemt patent op de naam 'Oilsjt Carnaval®'

Oilsjt Carnaval® - Weir Emmen Der E Patent Op

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als vierentwintigste in een (lange) rij, AKV Nèm Na!


-> interview met de voorzitter!

Dag Ady, we zagen zopas de onderwerpen verschijnen op de site van de stad Aalst. Jullie thema 'Oilsjt Carnaval® - weir emmen der e patent op' viel me onmiddellijk op. Vooral het tekentje van een geregistreerd handelsmerk?
"Inderdaad Koen, een paar maanden terug hebben we via een Aalsters advocatenbureau de aanvraag ingediend. Vorige week hebben we eindelijk het nieuws gekregen dat alles in orde is. Normaal gezien ontvangen we het patent effectief half februari. Zo een aanvraag moet verschillende processen doorlopen, we zitten nu eindelijk in de laatste fase."

Nèm Na 2017, 'Bè Malvina Chassei...'


Wat is de bedoeling van het patent?
"Wel, vorig jaar met het succes van ons gezelschapsspel en na het succes van bijvoorbeeld het sprookjesboek van AKV Beschomt kwamen we tot het besef dat carnaval in Aalst eigenlijk een lucratieve business kan zijn.
Een eetfestijn en wat koeken verkopen volstaat vandaag de dag niet meer om het budget rond te krijgen, dus zijn de groepen genoodzaakt zulke zaken uit te vinden.
Maar we moeten er ons van bewust zijn dat bedrijven zullen meevaren op dit succes, zij beseffen ook dat dit een mooie business kan zijn.

Als carnavalsgroep doe je dit enkel om je kas te spijzen en alle tijd die je er zelf in steekt die is gratis. Dat is de basis van carnaval.
Maar hoe meer successen de groepen hebben door hun originele ideeën hoe dichter de dag komt dat al die ideeën worden overgenomen door bedrijven, welke er winst zullen willen op maken.
Het onderwerp lag vast in april 2018 en een goed half jaar later worden onze woorden al werkelijkheid, het succes van het Nemna bordspel kreeg een vervolgstukje in lokale grootwarenhuizen.

Oilsjt Carnaval was nog steeds niet gepatenteerd, dat betekent dus dat iedereen die naam zomaar kan gebruiken… Dat hebben wij veilig willen stellen door het zelf te gaan patenteren.
Met carnaval krijgt onze burgemeester op de Grote Markt het patent ook overhandigd zodat hij het veilig kan bewaren."


Nèm Na 2018, 'Goi Zetj E Groeit Licht!'


En dit is dan ook onmiddellijk jullie onderwerp?
"Zeker en vast Koen.
We gaan in de stoet tonen hoe het er kan aan toegaan als de bedrijven straks onze ideeën gebruiken. Als de prins of voil jeanet straks veranderen in superhelden zoals in de pretparken en je een collectie van Aalst Carnaval krijgt voor Pasen, Kerstdag, Valentijn, Halloween, …
Natuurlijk gaan we dit volledig over the top in het belachelijke trekken."


Nèm Na blinkt ook uit in creatieve uitwerkingen en bijzonder fijne afwerking, heb je dit jaar ook iets wat in dat plaatje past?
"Uiteraard! Ik zal u al een tipje van de sluier oplichten: we werken dit jaar via 3D!
Onze isomo wordt machinaal gesneden!
Zo worden 3D-popjes gemaakt en nadien gedetailleerd. Deze 3D-tekening gaat de machine in en wordt automatisch gesneden!"



En wat zijn de verwachtingen dit jaar? Vorig jaar een 3e plaats bij de kleine groepen, nu dit jaar middelgroot.
"Onze verwachtingen zijn vooral zo goed mogelijk scoren zonder gekke toeren uit te halen. We lopen als 2e groep bij de middelgrote in de A-categorie en het is ook maar ons eerste jaar in deze categorie, dus onze verwachtingen liggen niet al te hoog. Al zullen we toch terug onze stempel zetten."

Het nieuwe gezelschapsspel komt er ook aan?
"Inderdaad de laatste hand wordt gelegd, weldra krijgen jullie meer info over wat en hoe.
Binnen een weekje volgt alle info Koen.
Je hoeft er in ieder geval geen spaarpunten voor te verzamelen 😉"



🔜 Binnekert miejr nies!

#OilsjtCarnaval®
#weiremmenderepatentop 🎭
#NèmNa!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten