Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 15 juni 2022

Aalst Carnaval - Prinsengarde pakt uit met exclusieve 'Emaille Borden': 3e bord staat in teken van stadsreuzen Iwein & Lauretta!


EXCLUSIEVE EMAILLE BORDEN (PANELEN)

De Prinsengarde bracht het 3e van de 5 exclusieve 'Emaille Borden' uit!


5 jaar een 'Emaille Bord' (paneel) van 80 op 50 cm!

Prins Frank:
"Het idee kwam er na het 'bekijken' van mijn eigen collectie.
Ik beschik over emaille platen van Bergenbier, Safir, ... Zo borrelde het plots bij mij op.
Het hoeven niet steeds Nominetten of medailles te zijn, laat ons eens 'iets anders' durven doen. Daar komt het op neer.

Na De Aalsterse Gilles en Koizer Kamiel, kozen we voor onze stadsreuzen Iwein en Lauretta.
Omdat we Koizer Kamiel er in 2022 'tussen genomen' hadden naar aanleiding van zijn spijtig overlijden, werd het oorspronkelijk voorziene bord (de reuzen) een jaartje opgeschoven, tot nu dus...

Om de exclusiviteit én authenticiteit te garanderen, heeft 'Emaillerie Belge' (die de productie op zich nam) ergens in dit bord een chip ingebouwd.
Spijtig genoeg maakt men in de carnavalswereld véél na, vandaar...
Nochtans is zo'n paneel namaken geen evidentie, want in België is er maar één firma in staat dit te realiseren, maar je weet nooit...
Twijfel je ooit over de échtheid van je bord, kom bij ons, wij weten hoe we die originaliteit kunnen controleren.

Het bord is uitgebracht op slechts 30 exemplaren en dat blijft zo.
Bram De Baere is de ontwerper van deze 'pareltjes', waarvoor dank!"Prins Frank:
"Verder zullen er affiches van het bord gemaakt worden.
Kwaliteitsdrukwerk, in (zeer) beperkte oplage gemaakt (100 perkamenten en 150 'gewone' drukwerken), maar... op = op!
Er komen deze keer géén vlaggen uit.
We lieten wel terug een Diamond Painting maken, waarvan het ontwerp in de groene kleur verschijnt...

Een tipje van de sluier lichten over de volgende borden?
Daarvoor kozen we om als 4e bord 'Ons Peerd', het Ros Balatum, te vereeuwigen. Met het 5e (en laatste) bord vereren we over 2 jaar de Voil Janet.

Nogmaals, De Prinsengarde wou iets doen wat nog nooit in de Aalsterse carnavalsgeschiedenis voorkwam en gezien het succes, zijn we daar zéér fier op!"


Archieffoto: Bram De Baere
Bram De Baere:
"Ik heb gewerkt in de 'full color karikatuurstijl'.
Dus aandacht voor héél véél details en kleuren. Waarbij ik sowieso het volle vertrouwen kreeg van Frank en De Prinsengarde om er al mijn 'kunnen' in te leggen.
Een opdracht die ik uiteraard met hart en ziel aanvaardde.

Het is de eerste keer dat ik dergelijke ontwerpen moest maken (voor verzamelobjecten in emaille).
Bij opdrachten voor een biermerk maakt men nadien emaille borden, maar dan is het een bord op basis van een bestaand ontwerp.
Hier is de tekening specifiek voor de emaille borden van De Prinsengarde gecreëerd.

We behouden 5 jaar lang dezelfde stijl, met telkens een ander passend (carnavals)onderwerp."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje

•• Voorstelling bord 1 / Voorstelling bord 2

• Wie zijn Iwein & Lauretta? Zie AjoinPedia

Foto's: ©De Prinsengarde & ©Dimitri Van Hove (DRA)

Fotoreportage DRA: KLIK

Voorontwerp Diamond Painting, de cijfers  2022 zullen ook hier 2023 worden:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten