Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 31 december 2018

Aalst Carnaval - De Jefkes vieren Jubileum! / CD-seizoen 2018-2019 - 'Hallo Allemool - 50 Jaar Kindercarnaval'


JEFKES VIEREN 50 JAAR KINDERCARNAVAL SINT-ANNA

Nieuwe Jefkes-CD 'Hallo Allemool' voorgesteld!

Op initiatief van medepastoor Jef Impens, werden ooit De Jefkes gesticht!
Met liefst 8 Jefkes! Hun namen waren allemaal (Jo)zef gerelateerd....

Jef Bonner, Jef Borms, Jef Meyers, Jef Nimmegeers, Jef Pape, Jef Rimbout, Jef Van Durme en Jef Verheyen, hadden één doel voor ogen: méér 'leven' in de Sint-Annawijk.

Antoine Van der Heyden is de huidige secretaris, Patrick Simons voorzitter.
Op vrijdag 28 december gaven De Jefkes hun persconferentie.

Ondertussen vieren De Jefkes hun '50 jaar bestaan'!


BAL, KINDERCARNAVAL EN VEEL MEER!

Tradities die, zelfs in deze 'moderne tijden', nog steeds standhouden!

Naast het Jefkesbal op zaterdagavond, organiseert men een prachtig kindercarnaval op carnavalsmaandag.
 


De Jefkes:
"Sympathiek, volks, canavalesk en... zonder pretentie, zo was het en zo is het nog steeds...
De Jefkes van Sint-Anna Aalst zijn een vzw, die zich jaarlijks met hart en ziel inzet voor dit geslaagde wijkcarnaval.

Vol trots stellen we u onze nieuwe CD voor! Dat we steeds humor hoog in het vaandel dragen, dat staat vast, want wie lanceert er nu een 'Kindercarnaval-CD' op 28 december, op 'Onnozele Kinderen dag'? Wij dus!
Een CD met medewerking van Dean Megeno en de ex-Prinsen carnaval Antoine en Pascal."De Jefkes:
"De CD 'Hallo Allemool' bevat een schat aan mooie kindercarnavalliedjes, die ook de volwassen carnavalist vast en zeker kan bekoren! De 'beste Jefkes-liedjes'!
Hij bulkt van 18 ambiance-, dans-, jive-, swing- en luisternummers .
Deze CD is te koop voor maar liefst minder dan €1 per liedje = €17!
Bij aankoop krijg je er ook een gratis linjeken bij!"KONINKLIJK JAAR 2019

De Jefkes:
"2019 is dus een 'Koninklijk jaar' en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan!
Op zondag 17 februari geven we om 10u (tot 12u) een kinderfilmvoorstelling in Ciné Palace, voor kinderen tot 12 jaar (volwassenen als begeleiding toegestaan). De inkom bedraagt €5, maar je krijgt er wel een gratis speel-, kleur- en raadselboek bij!

Op 2 maart is er het 49e Groot Jefkesbal, inkom €7, maar wie zijn ticket in voorverkoop koopt, ontvangt eveneens gratis ons unieke lintje!"De Jefkes:
"Op 4 maart zijn in de namiddag alle kinderen welkom op het 50e kindercarnaval met een stoet door de straten van de Sint-Annawijk. Er is de ballonnenwedstrijd en de kleurwedstrijd, verder ook een optreden van clown Rocky! Gratis inkom! 

We belonen ook het mooiste kinder-carnavalswagentje en we organiseren een bollenworp. En elk kind gaat naar huis met een geschenkenzakje!
Liefst €3000 hebben we over voor al deze activiteiten."De Jefkes:
"Maar ook na carnaval, op 14 april zijn de kinderen welkom van 10u tot 17u, voor een  (gratis) Jefkes kindernamiddag... Om 15u delen we dan alle prijzen uit aan de winnaars van onze wedstrijden...

Naast het al opgenoemde lintje, komt er ook een unieke jubileum Jefkes-pin (5 kleuren) en een jubileum Jefkesbier (met bijhorende bierviltjes).

Op 29 april is er het Jefkes eetfestijn en verder hopen wij dat onze werking ook financieel gezond blijft, dankzij de steun van velen. Ook geïnteresseerd? Of hebt u enige vragen? Ons mailadres is jefkesaalst@skynet.be.

Daar kunt u ook terecht met eventuele oude foto's van vroegere Jefkes-kindercarnavals!
Wilt u zo vriendelijk zijn deze in te scannen en ze te sturen? Wij zouden er graag een mooi overzicht mee maken, door de jaren heen!

50 jaar is een mooie 'leeftijd'. We voelen ons nog jong! Hopelijk mag deze vereniging voor 'eeuwig' meegaan...

Groeten van De Jefkes!"Reportage: Silke Hermans, verslag: Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©Silke Hermans
ALLE foto's van Silke op facebook? KLIK
De DRA-reportage: KLIK

1 opmerking:

  1. Op initiatief van medepastoor Jef Impens, werden ooit De Jefkes gesticht!
    Met liefst 8 Jefkes! Hun namen waren allemaal (Jo)zef gerelateerd....
    Opgericht door BILJARTCLUB SINT ANNA

    BeantwoordenVerwijderen