Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 6 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Stoetthema Schelmeroi - 'Den Oitgeranzjeirde Jury viert ting joor zjubilei'


Den Oitgeranzjeirde Jury viert ting joor zjubilei

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2020'!

• Wat beelden de groepen uit in de 92e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Schelmeroi!

• Stoetliedje:Peter (voorzitter):
"10 joor Den Oitgeranzjeirde Jury, dat vonden wij een uniek verhaal.
Want wie had ooit verwacht dat deze jury, die 10 jaar geleden 'werd buitengezet' door de stad, op eigen benen zo populair zou worden...
Vanaf 2011 besloot ze om 'zoete wraak' te nemen op een Oilsjterse, waardige manier.

De jurering levert vaak verrassende resultaten op! Maar dat ze voor sommigen juist een 'symbolische meerwaarde' heeft, maakt het zo uniek. De uitslag is al bekend kort na de zondagsstoet. Voor de groepen een belangrijk moment. Scoren ze daarin goed, weten ze al een beetje of ze al dan niet deftig gaan scoren bij de 'gewone jury'...

Voor vele AKV's is dit nadien zelfs een 'juistere prijs' dan hoe ze gequoteerd werden door de 'échte jury'!
En op de koop toe zitten de Oitgeranzjeirde er vaak bovenop! Als cadeau heeft die jury eveneens een grote prijzenpot voorzien!
Dus met al deze zaken samen en hun 'sympathieke uitstraling', vonden wij ze wel een thema waard!"Peter:
"Wat we gaan brengen in de stoet?
Op de wagen staan enkele bekende koppen van juryleden, maar ook een Dirk Verleysen, de voorzitter van het Feestcomité.
En verder draait het rond 'punten, punten, punten' of in 't Oilsjters 'poentjen, poentjen, poentjen'...
Ons kostuum is deels gebaseerd op hun kostuum.
Met dat verschil dat een 'laken' toch wat te weinig is... Het werd een creatie met een beetje meerwaarde qua uitstraling.

Ons stoetnummer is ongetwijfeld een geluksgetal: 'nummer 7'.

De ambities ken je wel hé: mooie wagen, mooi kostuum, leuk dansje, alles goed afgewerkt en dan hopen dat de jury's (zowel Den Oitgeranzjeirde, als de échte), dit typisch 'Oilsjterse onderweirp' appreciëren."


Peter:
"Een plaats in de uitslag? Als we in de buurt van de top 20 eindigen, kan het geluk niet op.
Maar de 'sprong' van deel C naar deel A van de stoet, is nooit makkelijk.

In theorie zijn we 'vroeg binnen' op zondag, kunnen we wat rapper gaan eten met de groep, om nadien ons kostelijk te amuseren tijdens de 'droi zotte daugen en nachten van Oilsjt Carnaval'.
Da's toch de bedoeling!!

Groeten van Den Oitgeranzjeirde Jury, of nieje, 't zén groeten van AKV Schelmeroi!"LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2019: 'De Veirfbaronnen'


Carnaval 2018: 'Opkoisen'


Carnaval 2017: 'Schelmeroi goes Schelmerio'


Carnaval 2016: 'De nacht veiren carnaval kannek nie slaupen, tein liggek ieren nor moine wekker te gaupen!'


Carnaval 2015: 'Achter de deeren vant stadhois, es da door e stresspand of iërder e wonderland? Vrauget on Schelmeroi, zeir emmen de sleeter in eir hand!'


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Schelmeroi
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten