Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

donderdag 11 april 2019

Aalst Carnaval 2019 - 4 dagen filmopnames FC De Kampioenen in de Molenstraat waren een succes!


KAMPIOENEN BELEEFDEN CARNAVALSSTOET

4 dagen opnames voor FCDK4 in de Aalsterse Molenstraat

1 dag bewolkt -en op 1 bui na- droog, 1 dag hoofdzakelijk regenachtig en tenslotte 2 dagen zonnig, zodat men de laatste dag zelfs een zonnescherm nodig had...
Maar zeker niet té warm. 
Da's de samenvatting van het weerbericht...

Cruciaal belangrijk voor de filmploeg van FC De Kampioenen 4: Viva Boma!


Honderden figuranten, tientallen crew-members, en een pak fans. Bovendien een Aalsters sausje carnavaleske sfeer.

Van maandag 8 tot en met donderdag 11 april was Aalst gaststad voor een reeks buitenopnames.

De prachtige wagens van AKV De Lodderoeigen werden zelfs nog aangevuld met enkele wagens van AKV Eirg als achtergrond, zodat de Molenstraat meer dan ooit het perfecte decor mocht zijn.

Zelfs de handelaars, deels geplaagd door minder bezoekers, deden hun duit in het zakje en versierden hun ramen met carnavalsaffiches of vastelauveddecoratie.
Maar het waren vooral de 'acties' van de nieuwe film van Jan Verheyen die alle belangstelling opeisten.Figurant Ryen (Lambertin):
"Het was een hele toffe ervaring! Iets speciaals, maar super om te doen.
De mensen aan de kant vonden dat eveneens de max en deden steeds mee met veel ambi, zeker wanneer de scènes gedraaid werden.

Al was het zo dat één fragment dikwijls vanuit een ander camerastandpunt opnieuw gedaan moest worden, zodat men vaak 4 of 5 keer dezelfde 'EN ACTIE' moest horen.
Dan nog bleef het enthousiasme groot!"Ryen:
"Spijtig van de regen op dinsdag. Die maakte alles nog vermoeiender en zo dienden we sommige scènes nogmaals (extra) te moeten overdoen...
Jammer genoeg werden ook een aantal mensen naar huis gestuurd. Bepaalde beelden kon men door het weer toch niet opnemen, zodat men minder volk nodig had dan gepland."Ryen:
"Gelukkig maakte de woensdag veel goed. Een vlotte draaidag en voor mij was het de laatste. Op donderdag kon ik in plaats van figurant, deze keer toeschouwer spelen.

De BV's en Crew waren eveneens super toffe mensen! Ze maakten tijd voor de vele fans en sloegen ook met ons wel eens een praatje..."


Ryen:
"Ik bewonder ook de énorme professionele 'machine' die zo'n film is: van de kleinste details, tot de grootste camera: alles moést kloppen.
Zelfs voor onthaal en eten werd gezorgd. Kortom, hier is écht wel inzet getoond van vele mensen, ook van mijn eigen carnavalsgroep!
Tussen de 100 en 140 mensen (leden en figuranten) van onze LOD-familie waren erbij...

De voorbereidingen, de opbouw van de wagens, al de mechanieken die erin zitten, de kostuums, de stoet(en) en nu tenslotte deze 4 dagen regiekunsten.
Velen moesten extra vroeg opstaan, sommigen zelfs hun congé erin steken, maar het bleek een onbeschrijfelijke ervaring (en positieve stadspromotie voor Aalst).

Wat er allemaal zal gebeuren in deze film? 

Sorry, daarover mogen én willen we zelfs niks zeggen. Lippen stijf op elkaar.
Dat zie je zelf wel op het einde van het jaar in de cinéma!

Het was super om te doen!😉 

Kampioen zijn is plezant maar... Lodderoeig zén is nog plezanter!🙂"


Onze fotografe Silke was er -als figurante- eveneens bij!

Silke:
"Het was veel wachten en ook wij kregen opgelegd hoe we moesten reageren: verwonderd, héél blij, gewoon applaus geven... Een ervaring om nooit te vergeten.

Als fan van Niels Destadsbader kon ik uiteindelijk ook met hem op de foto!
Dan heb je er met veel plezier drie dagen 'publiek spelen' voor over 😉 ..."Ook tijdens de stoet van 3 maart lieten de acteurs zich al vlot opmerken:


IN DE CINEMA

‘F.C. De Kampioenen 4 : Viva Boma! komt op 18 december 2019 in de bioscoop.
 

• Ronaldinho wordt door Boma en Goedele klaargestoomd als nieuwe PDG van de ‘Boma Vleesindustrie NV’. Maar zijn hart ligt meer bij het voetbal – en bij Niki, zijn nieuwe vlam.
• Terwijl de Kampioenen een promotiestunt voorbereiden om de ‘Viva Boma’ worst te lanceren tijdens Aalst Carnaval, zien eeuwige vijanden Fernand en DDT hun kans schoon om de Kampioenen voorgoed uit te schakelen.
• Het wordt een heroïsche krachtmeting waarin familiebanden, topsport, Voil Jeanetten, vriendschap en verraad centraal staan.
• ‘F.C. De Kampioenen 4 : Viva Boma’ wordt in maart en april gedraaid op exotische locaties in Aalst, Meldert, Anderlecht, Eeklo, Sint-Niklaas, Opglabbeek, Overmere, Ursel, en Kruishoutem.
• Naast de vertrouwde Kampioenen zijn er uiteraard weer verrassende gastacteurs – waaronder Bab Buelens als Niki, Warre Borgmans – en speelse cameo’s.


-> 1e Artikel met meer uitleg over film en opnames: KLIK

Reportage: Carnavalaalstkoentje, Ryen Lambertin & Silke Hermans

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Cris De Wolf & ©Silke Hermans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten