Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 31 januari 2023

Aalst Carnaval 2023 - Stoetthema Zjust Optoid - 'Nicole, Onze Bloemenfee'


Nicole, Onze Bloemenfee

Op weg naar Aalst Carnaval 'editie 2023' geven wij alle stoetthema's prijs!

• Wat beelden de groepen uit in de 93e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• En een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Zjust Optoid!


AKV Zjust Optoid, woordvoerder Andy:
"Nicole Ringoir, zij staat als Bloemenfee centraal in ons verhaal!
In 1972 werd ze 'onverwacht' tijdens de jaarbeurs verkozen tot Bloemenfee.
Van de vijf kandidates was ze de enige uit Aalst én de enige die toen een liedje zong: 'Tulpen uit Amsterdam'.

Zo mocht ze als Bloemenfee mee in de stoet van 1973!
Anno 2023, 50 jaar later, geven we haar hiervoor een eerbetoon!
We lopen vooraan in de stoet, maar brengen onze mooiste wagen ooit.
Ook het kostuum is prachtig geworden en volledig gelinkt aan het thema ..."Andy:
"Het stoetliedje zal perfect passen in dat plaatje.
De andere poppen begeleiden Nicole in haar 'roem', want zij zit op haar troon te kijken naar het publiek!

Zjust Optoid staat letterlijk voor 'veel plezier en amusement', precies wat we nodig hebben na enkele (zéér) moeilijke jaren.
De 'klokjes' op de wagen tonen echter niet alleen onze 'tijdreis' met Nicole, ze laten eveneens zien dat het 'tijd' is dat we beloond worden.

Een klassement is het laatste van onze zorgen, zolang de jury maar eerlijk oordeelt...
Wij botsen tegen de (financiële) limieten door het huren van deze hangar.
Uiteraard is de locatie een waardig alternatief, maar een plaats in de werkhallen zou een gigantische druk op onze schouders doen wegvallen."Andy:
"De voorbije jaren waren bijzonder zwaar en de stad heeft 2x een 'huursom' en 1x een 'gemiddeld prijzengeld' uitgekeerd, waarvoor dank.
Maar het budget dat voorzien was voor de stoet van 2022, hield men ... onbegrijpelijk in!
Terwijl dat soort steun véél verschil zou maken.
Klagen helpt niemandvooruit maar wij, en ongetwijfeld nog andere groepen in onze situatie, hebben toch het recht dit even aan de kaak te stellen?!

Het wordt een carnaval waar we al 3 jaar naar uitkijken, we gaan met 16 in de stoet (plus begeleiders) en de ontlading zal bijzonder groot zijn!
Wij doen ons best, brengen een leuk en vrolijk thema en ondanks alle tegenslagen, staan we rechtop en zingen uit volle borst mee met 'Nicole, onze Bloemenfee'!!!

Groeten van AKV Zjust Optoid, nummer 2 uit de 93e stoet!"LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2020: 'Oilsjt in zottenland alles kan en alles mag'
Carnaval 2019: 'Venetië in Oilsjt'
Carnaval 2018: 'Travestieten Mauken De Tradiesje Van De Voil Jeanetten Kapot. Doorom Doe Zjust Op Toid 't Oe Da 't Moet!'
Carnaval 2017: 'Circus Dozje'
Carnaval 2016: 'Op toid uit ons Doizeken gekommen'
Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia & AKV Zjust Optoid
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©AjoinPedia, ©Cris De Wolf, ©Patrick De Boeck, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©AKV Zjust Optoid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten