Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 9 april 2023

Arendcarnaval 2023 - Arendse Carnavalstoet in lentesfeer!

De verenigde 'Prinsjen van 'n Orend'

40e Arendstoet is de eerste sinds 2019!

Arendcarnaval 2023 kreeg een flink pak volk op bezoek

De 'Orendprinsj' glunderde, 'De Prinsjen van 'n Orend' toonden hun kostuum, Prinsenhoed en 'slabberdasj'!
Na de afgelaste edities van 2020 en 2021 én het ontbreken van een stoet in 2022, vond Arendcarnaval opnieuw 'in volle glorie' plaats!

Een stoet met 20 groepen (1 lokale Orendse groep, 12 AKV's en 3 groepen van buiten Aalst, aangevuld met Arendprins Jordy, Prins Yordi, de Arendprinsen door de jaren heen én geopend door 'Met Vel En Gamel') reed op paaszondag 9 april langsheen het vernieuwde parcours in de Arendwijk.

De lentezon gaf deze stoet extra glans, maar ook de tent lokte flink wat volk en zelfs de Orendse Kaffeikes deelden in de vreugde van dit 40-jarige wijkcarnaval.

Na ongetwijfeld een positieve evaluatie, kijkt men hoopvol uit naar de toekomst.

Dat 'n Orend Leeft werd overduidelijk opnieuw bewezen!
Bovendien zijn er met Nico en Seppe al 2 Kandidoten-Orendprinsj voor 2024 ...

Sfeerverslagje Arendse Carnavalstoet

De (herrezen) Zakke(n)schoiters, énige Arendgroep


Prinsen & AKV-Groepen


Reportage: ©Team Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©Patrick Barrez/©Oilsjt Een Weireldstad, ©Niky De Wever & ©Nico Matteusken
Sfeerfilm: ©Filip Filmkes via YouTube


Groepen van 'Boiten Oilsjt'

ZKV Losj, LKV D'Engelen & KV Bepikt & Bestolen


'Filip Filmkes' filmde de stoet:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten