Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 9 juli 2021

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 49: AKV De Toerenbiejoekes

TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze negenenveertigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee tijdens het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:


'Cafeiken in … cafeiken oit!'

Interview met Mieke!
Mieke (voorzitter):
"De aanloop naar Carnaval 2020 was een jaar vol geslaagde activiteiten, een aantal nieuwe leden vervoegden ons en we bedachten een tof thema!
Zowel qua wagen, kostuum, als muziek, viel alles snel op zijn plaats. We gingen voor de eerste keer in lange tijd terug (zo goed als) allemaal op de wagen staan. Op zich een uitdaging om zo interactie te krijgen met het publiek. Het thema ‘Cafeiken in, Cafeiken oit’ moest voor de nodige pintjes voor de toeschouwers zorgen.

Een aantal van onze leden, waaronder ook Ons Ilse, hebben volop pintjes uitgedeeld, wat gesmaakt werd door het publiek.
Om ons thema bekend te maken, brachten we onze eigen bierkaartjes uit. In verschillende cafeikes die open zijn tijdens carnaval, konden de verzamelaars ze bekomen."Mieke:
"Ook het stoetliedje was succesvol!
Het werd ingezonden door Andy Boeykens en Prinsj Yvan: een toffe medley én ambiance verzekerd. Tijdens de opname van het liedje was het duidelijk dat we de perfecte zanger hadden gevonden, Prinsj Yvan kan als geen ander zingen 'alsof hij een stuk in zenne gilet heeft', ook al kwam er geen druppel bier aan te pas.
Per keer dat hij het refrein zong, werd hij precies 'zatter'…. Wat een ongeloofelijk inlevingsvermogen!"Mieke:
"Carnaval zelf?
We keken ernaar uit om in 'deel B' te lopen, met de nodige verlichting, een ambiance liedje, een tof kostuum en -zoals gezegd- zo goed als iedereen op de wagen.
De storm heeft echter ook bij ons roet in het eten gegooid. Het grootste deel van de leden mocht niet op de wagen, waardoor ze plots een dans moesten doen 'op straat', terwijl er tijdens de voorbereiding vooral op de armbewegingen en mimiek en interactie was gewerkt.

Ook onze pruiken zijn thuisgebleven. We maakten voor de 2e keer onze pruiken zelf, niet uit foam maar met boa's, waardoor ze noodgedwongen achterwege bleven. Het was jammer dat we niet hebben kunnen brengen wat we in gedachten hadden.
Op maandag was het de regen die ons parten speelde in de stoet. We hadden nattigheid vanaf de Zwarte Hoekbrug tot op de Grote Markt. Maar dit alles kon de pret ’s avonds niet bederven!"


Maandagstoet:


Mieke:
"Sinds er tijdens carnaval pompiers op het Vredeplein staan, zijn wij er trouw bij.

Ook in 2020 vierden we daar ’s avonds en 's nachts ons carnaval. Wie wil gaat kaffeikes doen, maar de ervaring leert dat we elkaar toch altijd weerzien aan onze pompier.
Op zondag gaan we na de stoet naar ons lokaal, waar ons Petjen voor een lekkere maaltijd zorgt, terwijl we genieten van dat welverdiende pintje.
En daarna trekken we allemaal naar het Vredeplein. Op dinsdag gaan we samen naar de Grote Markt voor de Popverbranding..."Mieke:
"De uitslag?
We mikten op een plaats in de top 10. Het totaalplaatje klopte, dus we geloofden er echt wel in.
Die 10e plaats dan effectief behalen deed zeker deugd, al hadden een aantal leden op een iets hogere plaats gehoopt."

40 Joor De Toerenbiejoekes

Mieke:
"In 2021 hoopten we om een feest te kunnen houden voor ons 40-jarig bestaan.
Maar daar stak Corona een stokje voor.
Ik ben wel fier dat we als groep het merendeel van onze activiteiten konden uitvoeren. Het vaderdagontbijt 2020 was een succes, onze pasta en ons jaarlijks eetfestijn hebben we als delivery@home kunnen brengen. We zijn zeker niet stilgevallen.

Voor de nieuwjaarsvergadering hebben we al onze leden, figuranten en begeleiders verwend met een hapje en een drankje (geleverd aan huis). Net voor carnaval brachten we ons eerste 'Carnavalsdoeboek' uit.
Verder kregen al onze leden rond de datum van carnaval 2021 een Toerenbiejoekes aftelkalender, kwestie van op tijd te starten met aftellen naar carnaval 2022."

Mieke:
"In 2021 hebben we ook niet stilgezeten.
Ondanks Corona hebben we er opnieuw een aantal nieuwe leden bij en onze activiteiten verliepen ook nu vlot. We willen dan ook iedereen bedanken die een vaderdagontbijt heeft gekocht of die een pasta heeft besteld.

De vrije tijd tijdens corona hebben ons ook de nodige inspiratie gebracht. Deze zomer gaan we onze eerste ‘Tocht door de Faluintjes’ organiseren.
Je kan tussen 17/7 en 15/8 een wandel- of fietstocht maken in de Faluintjes, de streek die ons Ilse zo nauw aan het hart lag.
Tijdens de tocht kan er deelgenomen worden aan een wedstrijd en dienen punten verzameld te worden met het oplossen van een quiz en foto-oprachten. Wie het liever nog avontuurlijker wil, kan ook kiezen voor een mountainbiketocht, waarbij de snelste 3 renners in de prijzen vallen. Wie wil deelnemen kan online inschrijven.

Verder organiseren we op 8/10 en 9/10 ons jaarlijks eetfestijn. Op het menu staat opnieuw ons vispannetje en kalkoen met diverse sauzen."


Ambiance aan de Pompier:


Mieke:
"Zoals je kan zien, De Toerenbiejoekes hebben niet stilgezeten en zijn nu volop gestart met de voorbereidingen voor Carnaval 2022.
Ons thema ligt al klaar, de tekeningen worden gemaakt, de stiksters zijn hun scharen aan het slijpen en in de hallen worden de remorquen in orde gezet. Wij kijken er alvast naar uit..."


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Toerenbiejoekes

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckegehem, ©Patrick De Boeck, ©Hans Stieperaere, ©Niky De Wever, ©AKV De Toerenbiejoekes & ©Carnavalaalstkoentje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten