Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 30 september 2021

Aalst Carnaval - Blaa Biskoppen worden vzw “Blaa Biskoppen Oilsjt”

Groepsfoto 29/09/'21

VZW BLAA BISKOPPEN OILSJT

De Blaa Biskoppen hielden een 'Persconferentie' op woensdag 29 september 2021 in Hotel Keizershof.

De Blaa Biskoppen stichten een vereniging zonder winstoogmerk. De vzw zal de naam krijgen “Blaa Biskoppen Oilsjt”
De Algemene Vergadering zal bestaan uit de stichtende Monseigneurs.

Foto: links Filip Van de Winkel, nieuwe 'Blaa Biskop'


De Blaa Biskoppen:
"Het bestuursorgaan zal worden gevormd door voorzitter Monseigneur Ploim (Johan Van de Winkel), ondervoorzitter Monseigneur Pascal de Savoye en secretaris / penningmeester Monseigneur Piet Persoons.
Artikel 3 van de statuten van de vzw Blaa Biskoppen Oilsjt omschrijft het doel van de vereniging als volgt: 'het bevorderen van begrip en verdraagzaamheid tussen de mensen, en het flexibele en relativerende gedachtengoed van Marcel De Bisschop blijvend onder de aandacht houden'..."De Blaa Biskoppen:
"Het is niet dat de Blaa Biskopen zo'n grote omzet draaien. De vzw wordt een kleine vereniging zonder grote omzet en zonder personeel. De Blaa Biskoppen willen toch handelen onder de rechtsbescherming van een vzw, gelet op het arrest van 20 juni 2013 van het Hof van beroep te Gent inzake de AKV Geloeif me Goed dat de kwetsbaarheid van het vermogen van leden van feitelijke verenigingen heeft aangetoond."

2016, foto: ©Patrick De Boeck
De Blaa Biskoppen:
"Het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen dat sinds 1 mei 2019 van kracht is, voorziet ook dat een vzw een ondernemingsnummer krijgt.
Dit zal ervoor zorgen dat samenwerking van onze vzw met andere “ondernemingen” vlot zal kunnen verlopen.
De Blaa Biskoppen staan voor originaliteit, humor, traditie en kwaliteit.
De mensen, de organisaties en de ondernemingen die zich daarin herkennen staan aan de zijde van de Blaa Biskoppen."


Krantenarchief 1992
De Blaa Biskoppen:
"Tot nog toe zijn de enige manifestaties die de Blaa Biskoppen inrichten voor extern publiek de 'Nacht van de Blaa Biskoppen', die dit jaar op 27 november 2021 doorgaat in Kaai 17 te Aalst (vooraf inschrijven is noodzakelijk). Het wordt een all-in formule aan een forfaitaire prijs.

Verder is er onze 'Legendarische Carnavalsreceptie der Blaa Biskoppen op carnavalszondag' (de volgende staat geprogrammeerd op 27 februari 2022).
Het is altijd mogelijk dat één van deze activiteiten wordt geschrapt, of dat er andere manifestaties worden ingericht, wij wachten de evolutie inzake COVID af."


Krantenarchief 1986
WIE ZIJN DE BLAA BISKOPPEN?

De Blaa Biskoppen vonden hun inspiratie bij Marcel De Bisschop.

In 1978 stapte Marcel De Bisschop over van de CVP (Christelijke Partij) naar de PVV (Liberale Partij 'de Blaa'), om schepen te kunnen worden...

Krantenarchief 1989
Tot begin jaren 90 waren De Bla Biskoppen een carnavalsvereniging en namen ze deel aan de competitie van de stoet!

Nadien werden ze een unieke vriendengroep die zélf de leden koos.
Ze houden ludieke acties en activiteiten.
Hun uitstraling, humor en authenticiteit zorgen ervoor dat deze vereniging een absolute meerwaarde is voor carnavalsstad Aalst!


Facebookgroep #Vrienden van de Blaa Biskoppen


Sinds ze sociale media en Facebook ontdekten, trakteren ze al 'de vrienden van de #BlaaBiskoppen' op een verjaardagsfoto.
Opnieuw in hun eigen, onnavolgbare stijl...


Meer over de Blaa Biskoppen via AjoinPedia? KLIK

2018, foto: ©Geert Segers, BOB 2018: thema over De B.B.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten