Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 29 mei 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 12: AKV Bedesterd


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze twaalfde aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee van het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:'De voiand es op veerhand al verloeren as ge mè ‘t Oilsjters DNA zetj geboeren!'

Interview met Bjorn (Skellekes)!


Bjorn 'Skellekes' (voorzitter):
"AKV Bedesterd heeft er een fantastisch carnaval opzitten!
Na onze overwinning in 2019, zochten we naar de bevestiging.
Zoals alle andere jaren, werd ons thema ook nu opnieuw snel gekozen en konden we er ons allemaal volledig in vinden.
'Oilsjters DNA', dat zit namelijk bij iedere carnavalist in het bloed!

De opbouw verliep vlot. Maar we zijn dan ook al jaren op elkaar ingespeeld. Ieder met zijn talenten...
We probeerden opnieuw veel ambiance in de stoet te brengen, met succes. Natuurlijk doe je dat niet alleen als groep en heb je ook vrijwilligers, begeleiders, sponsors,… nodig. Dankzij al deze mensen hebben we alweer een mooi resultaat behaald."Bjorn 'Skellekes':
"Zondagmorgen was het eerst en vooral afwachten wat de stad ging beslissen over het al dan niet doorgaan van de stoet.
Toen er dan eindelijk groen licht gegeven werd, maar met een uurtje uitstel, waren we daar absoluut niet rouwig om. De wind had namelijk al redelijk wat schade aan onze hoeden berokkend. Dat extra uurtje konden we goed gebruiken voor de reparatie.

Door het stormweer was er ook wat schade aan de wagen. Helaas mochten we onze mechanieken niet gebruiken. Onze paardjes konden niet steigeren en ook onze draak, die enkele meters hoog de lucht in kon, bleef met zijn pootjes op de 'grond'.
Bij het vertrek hadden we gemerkt dat de generatice er de brui aan had gegeven. Gelukkig hebben we deze in de Denderstraat nog kunnen wisselen, zodat we de rest van het parcours met veel goesting en vooral mét muziek konden afleggen.
Zonder strafpunten en ongelukken was de toch wel zware zondagstoet gepasseerd.
We zijn er dan ook nadien nog enkele frisse pinten gaan op drinken en hebben een fantastische eerste nacht beleefd."Bjorn 'Skellekes':
"Maandagmorgen was iedereen alweer paraat voor de maandagstoet.
Het weer was veel beter dan zondag. Eens de stoet gedaan, maakten we ons klaar om naar de Flora te gaan voor de prijstuitreiking.
We wisten hierbij helemaal niet wat we moesten verwachten. Het weer en het niet mogen gebruiken van de mechanische onderdelen, kon op verschillende vlakken invloed hebben op de punten.

Toen we hoorden dat we al zeker bij de top 4 zaten, was onze carnaval al meer dan geslaagd.
Het werd zelfs de derde plaats in het A-gedeelte! Daar hadden we vooraf direct voor getekend. We waren allemaal dolgelukkig dat ons enthousiasme en inzet alweer werden beloond.
Het gaf een fantastisch gevoel om, naast het vieren van onze eigen plaats, ook de 'nummer 1' klaar te zetten en deze aan onze collega’s van Krejeis te geven.
Zij waren een verdiende winnaar en die collegialiteit en vriendschap, is waar het voor ons allemaal om draait.

Wat Bedesterd betreft: 3 jaar middelgroot en 3 jaar in de top 4!
We hadden het vooraf wel eens gedroomd... Maar dat we het ook effectief presteren, dat maakt ons allemaal ongelofelijk fier!"2021

Bjorn 'Skellekes':
"Wat de toekomst zal brengen, is ook voor ons momenteel nog een groot vraagteken.
Deze donkere coronaperiode maakt het niet gemakkelijk om ons carnavalsjaar te plannen.
Toch blijven we niet bij de pakken zitten. Ons eerste afhaalpastamoment ligt vast op 19, 20 & 21 juni.
Je vindt er alles over op de Facebookpagina van AKV Bedesterd. Of, bestel rechtstreeks via het invulformulier!"Bjorn 'Skellekes':
"Verder zijn we ook volop bezig met ons thema en kostuum voor volgend jaar (of een volgende editie).
We weigeren om bij de pakken te blijven zitten!
Laat ons hopen dat er snel een remedie kan gevonden worden, zodat iedereen terug de draad kan oppikken en we samen kunnen uitkijken naar Carnaval 2021/2022 Zeker die laatste, dat moét toch kunnen?!

AKV Bedesterd wil dan ook, in de eerste plaats, iedereen een goede gezondheid wensen en Stay Safe!

Bjorn 'Skellekes', voorzitter AKV Bedesterd!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Bedesterd

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever & ©Carnavalaalstkoentje

Bedesterd 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten