Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

dinsdag 26 maart 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 6: AKV Bedesterd!


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze zesde aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetliedje / Stoetclipje (Zondagstoet tot Prijsuitreiking):'Op zoek nor den Ideole city-trip??? Komt nor Oilsjt carnaval…as VIP!!!'

Interview met Kristof!


Kristof (voorzitter):
"Na het 1ste jaar bij de Middelgrote Groepen een mooie 4de plaats te behalen, ga je toch wel wat met ambitie het 2de jaar in en al zeker als je in het C-gedeelte loopt.
Het uitwerken van het thema was vlug in kannen en kruiken, waardoor we snel aan de voorbereidingen konden beginnen.

Omdat er op verschillende locaties wat werk was hadden we verscheidene teams, zoals team hallen, team kostuum, team hoed, team licht.
In deze omstandigheden is het dus aangewezen dat je op iedereen kan rekenen want vanzelf komt het niet natuurlijk."Kristof:
"Wat we op enkele maanden gerealiseerd hebben daar kan ik enkel maar fier op zijn, want in sommige dingen zaten zoveel uren dat dit voor de buitenwereld bijna niet opvalt. Met ook wel dank aan figuranten en sympathisanten die geholpen hebben, zodat alles tijdig klaar was voor de stoet.

Op zondagmorgen van carnaval was er toch zoals alle jaren die gezonde spanning omdat je toch denkt: hopelijk verloopt alles vlot en heb je je na de stoet niets te beklagen. Vorming en start verliep zonder problemen. Eerste geruststelling is er als je zonder problemen de 'konker' onder geraakt wat dan ook zo was. In de Stationsstraat was het wat minder als bleek dat we te breed waren en je toch onmiddellijk aan die strafpunten begint te denken.

Je kan dan maar één ding doen en dat is alles blijven geven en hopen dat er verder geen problemen opduiken. Maar voor de rest is alles vlekkeloos verlopen en konden we de eerste feestnacht induiken..."Kristof:
"Maandag eerst de stoet, erna toch met een bang hart naar de prijsuitreiking vertrokken... Want stel je voor dat je enkele plaatsen verliest door die toegekende strafpunten. Uiteindelijk is dat moment daar en hoor je dat je die 1ste plaats hebt en is er volledige ontlading.

Onze carnaval kon al zeker niet meer stuk, want waar we voor gewerkt hadden was werkelijkheid geworden.
Een eerste plaats om de 2de feestnacht te starten was natuurlijk hemels. Ook met het mooie moment toen Krejeis de 1 kwam brengen die doorgegeven wordt bij de winnaars van de middelgrote groepen. Blij dat onze naam tussen toppers als Beschomt en Krejeis mag hangen.

Maar zoals elk jaar heeft de drank rijkelijk gevloeid aan de pompier zoals we dat bij Bedesterd gewend zijn en stond er op het feestgedruis geen maat. Conclusie blij met de derde ster en een carnaval om in te kaderen!"2020

Kristof:
"We zijn nu enkele weken na carnaval en het nieuwe carnavalsjaar is al goed bezig.
De evaluatievergadering is al achter de rug en ons thema is al gekozen!
We zijn ook al een het vergaderen voor kostuum en wagen. We gaan dit jaar naar het A-gedeelte, dus je zit er toch altijd mee in je hoofd dat je een extraatje nodig hebt om een mooie plaats te behalen.

Uiteraard zouden we Bedesterd niet zijn als we niet met iets degelijks willen naar buiten komen. Veel buitenstaanders hadden ook al gevraagd: “En nu naar de Grote Groepen?” Maar dit is totaal nog niet aan de orde. Graag willen we gewoon op ons niveau verder werken en een gevestigde waarde worden binnen de Middelgrote Groepen. We hebben hiervoor dan ook enkele versterkingen binnengehaald, omdat nieuw bloed toch ook wel kan zorgen voor wat nieuwe impulsen."Kristof:
"Veel tijd om stil te zitten was er dan ook niet omdat 31 mei, 1 en 2 juni ons 1ste eetfestijn er al aankomt in zaal Torengalm te Aaigem.
Verder volgt dan ook deze zomer een fuif en in het najaar ons pastafestijn en koekenverkoop....

Met de groeten van Bedesterd!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Bedesterd

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten