Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 29 januari 2021

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 42: AKV De Vismooil'n

TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze tweeënveertigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee tijdens het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:



'Oilsjt Voegelvroi in '20'

Interview met Filip!
Filip (voorzitter):
"25 joor De Vismooil'n - Oilsjt Voegelvroi in '20!
Toen we half de jaren 90 startten met deze groep, konden we nooit bedenken dat dit verhaal méér dan een kwarteeuw zou duren.
Met veel 'kammeroodschap', veel ambiance, veel 'pintjes on de pompier'... kom je een heel eind ver. Ons jubileumthema lag eigenlijk al 7 à 8 jaar in de schuif, te wachten op het juiste moment.

Na een jaar sparen, ons s.....jaar, had dit thema een grotere betekenis dan aanvankelijk bedoeld.
Aalst Carnaval is ook écht voegelvroi, dus hoorde daar volgens onze verbeelding een (grote) vogel bij.
We zijn als groep énorm dankbaar voor de inzet van Els, Dany en Philippe aan onze wagen. Ik wil dat langs deze weg nogmaals verduidelijken!
Met de nodige spanning was het aftellen.
Want 'krap in tijd' is het voor iedereen.
De gigantische arend, de vogelkooi, de prachtige graffiti, de kostuums... Uiteindelijk werd alles afgewerkt zoals het hoorde, dankzij de (grote) inzet van onze leden."

Filip:
"Carnavalszondag?
Met een bang hartje trotseerden we de rukwinden wanneer we buitenreden.
Eens op de vorming, kwam de 'pech van de dag' aan het licht. 'Vitamientjen', het tractortje dat al sinds de beginjaren ons trouwe dienst verleend, gaf de geest. Oorspronkelijk gingen we de wagen in 2 delen splitsen, maar door deze 'malsjans', waren we genoodzaakt om alles aan elkaar te koppelen. Een iets andere samenstelling, maar geen drama.

Zo begon ook voor ons de stoet in 'deel C'. De mooiste stoet óóit. Nog voor de konker kregen we reeds luid applaus van het publiek!
Sommigen scandeerden onze naam, het ganse parcours lang. Ikzelf was stoetcommissaris en vanonder mijn zonnebril heb ik toch enkele keren een traantje laten vloeien."



Filip:
"Na een bijzonder jaar, waarin de groep permanent in de spotlights stond, deed het méér dan deugd te voelen dat de toeschouwers én in het bijzonder het Oilsjterse volk, nog steeds volledig achter ons stonden!
Het kostuum was grandioos: prachtige vogels die tot in de puntjes verzorgd waren, knappe verlichting en... we gaven allés in onze dans!

Dé grote verrassing waren de 2 balloncreaties: immense arenden die meebewogen op het ritme. Noem het fenomenale eyecatchers!
De 'live-zang' van Veriejken en De Salami op de grote markt én de manier waarop Veriejken ons aankondigde daar: onvergetelijke momenten..."



Filip:
"Na de maandagstoet was het wachten op het oordeel van de jury.
Qua interactie scoorden we sowieso hoog, maar werden onze 'dromen' werkelijkheid?
Een uitslag is helemaal niet hét belangrijkste om een carnaval te doen slagen, maar met wat we lieten zien, was een 'dikke top 10-plaats' wel verdiend.
Het werd zelfs... de top 5! Dat was zo'n ontlading dat ik die juiste plaats 'vergat'. Maandenlang dacht ik dat we pas 6e eindigden.

De 3 carnavalsnachten op het Vredeplein, nabij onze Raymonde (pompier) waren legendarisch. Zoals de traditie het wil, werd het een eindeloze opeenvolging van carnavaleske belevenissen, maar dat begrijpen alleen Oilsjteneers en Oilsjtenskes.
Een aparte, meestal onvergetelijke sfeer vol grappen en grollen, muziek, dans, drank... Kortom: alles wat bij carnaval hoort.

Toen ik na carnaval ontwaakte uit die 'droom', besefte ik als geen ander, welk fantastisch feest we beleefden in 2020. Zelfs mijn kinderen spreken er nu nog vaak over. Ze gaan al van kleinsaf mee in de stoet en ze zijn daar 'grosj en fier' op! De adrenaline blijft door mijn aderen vloeien als ik eraan terug denk!"



Filip:
"Na carnaval beleefden we plots de grootste ontnuchtering op vlak van het sociale leven.
Het weefsel dat vastelauved vormt, werd helemaal stilgelegd door covid-19. Buiten een korte 'break' in de zomer, bleven we vooral in ons kot en vergaderen werd een online gebeuren i.p.v. een 'gezellig samenzijn'.

Maar van nature zijn we positief ingesteld als carnavalisten, dus wéten we dat er betere tijden aankomen.
Het eerste thema-idee borrelt al even in mijn hoofd, de (mogelijke) activiteiten om centjes binnen te halen staan op de rails.
Een coronaproof 'afhaal-spaghettifestijn' en -indien mogelijk- een paaseierenverkoop. Na de zomer (ook al is het in het laatste kwartaal) willen we graag voor het eerst een BBQ organiseren. Eén van mijn persoonlijke specialiteiten en dat willen we doen slagen door middel van 3 heerlijke stukken vlees en een bijhorend groentenbuffet aan een goede prijs/kwaliteit."



Filip:
"Het jaar 2020 gaf ons 200% motivatie en dus kijken we vol goede moed uit naar 2022, want in Oilsjt is carnaval 'e stikske van ons leiven'...

Bij deze een woordje van (héle grote) dank aan het duo 'Veriejken / Salami' die steeds opnieuw ons stoetliedje willen inzingen.
En voor de carnavalisten: we hebben een nieuwe 'plaat' uit, want 'Oilsjt Es Top!'
Met dank aan Koentje vér 't clipken.

Groetjes van AKV De Vismooil'n!"




Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Vismooil'n

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck & ©Carnavalaalstkoentje

De Vismooil'n 2020 via 'Blog 2': KLIK


Geen opmerkingen:

Een reactie posten