Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 2 maart 2021

Aalst Carnaval 2021 - DAK-Fotograaf Ludwig 'Loeken' haalt, met de verkoop van lintjes, opnieuw een mooie som op voor WZC OLV Ten Rozen!

VOOR HET GOEDE DOEL

DAK-fotograaf Ludwig 'Loeken' Coessens, verkocht ook dit carnavalsseizoen opnieuw lintjes voor het goede doel!

De opbrengst schenkt hij trouw aan WZC OLV Ten Rozen!

Lancering van het verzamelblad & de nieuwe lintjes, eind nov. '20
 

HART VAN GOUD

Loeken:
"Mijn gezicht kent men in Aalst wel, Ludwig 'Loeken' van DAK.
Met plezier probeer ik elk jaar ons uniek vastelauvedfeest in beeld te brengen voor het nageslacht, samen met mijn DAK-collega's.
In mijn vrije tijd tijdens de rest van het jaar, ben ik eveneens natuurfotograaf en ik bracht reeds een prachtig fotoboek uit.

Maar ik heb er voor het 4e jaar een 'jobken' bijgenomen!
Toen mijn moeder ziek werd en aldus opgenomen in WZC OLV Ten Rozen, kon ik ook achter de schermen van zo'n centrum kijken.

In zo'n rust- en verzorgingstehuis is alle hulp welkom!
Zowel qua handen, als financieel. En ik wou een positieve impuls geven aan haar afdeling.
Mijn eerste gedacht was een lintje te verkopen en de opbrengst te schenken aan het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en dementie.
Maar da's een druppel op een hete plaat. Daarbij weet je niet hoe concreet je bijdrage wel is.
Daarom liever een opbrengst die rechtstreeks gebruikt kan worden..."


De overhandiging van de cheque 2020-2021:
Loeken:
"Ik ging indertijd op zoek naar een tekenaar en kwam toen terecht bij Dennis De Wolf.
Daarna liet ik het ontwerp inkleuren en we kozen er dan één kleur uit om te laten maken.
Vierde jaar, dus... vierde kleur.

Er was een lintje te koop voor €2,5. Dit keer, hoe kan het ook anders, ging het om een tekening met een mondmaskertje. Nog steeds 'brandend actueel' helaas.
In héél beperkte oplage verkocht ik voor het 2e opeenvolgende jaar ook verzamelbladen. De prijs daarvan was 10 euro'loekes', je kreeg in ruil een groot en een klein lintje samen...

Grote onbekende was het aan de man/vrouw brengen. Maar ook dat liep, ondanks corona, verrassend vlot.
Het eerste plan was het blad en het 'losse lintje' te lanceren bij de boekvoorstelling van DAK. Omdat die activiteit een 'lightversie' werd (enkel het afhalen van het carnavalsboek op afspraak bij de drukkerij bleef over), kreeg ik de toestemming om het daar aan te bieden. Er hapten al mensen toe. Coronaproof kon ik ook de andere lintjes en bladen verkopen"


De overhandiging van de cheque 2019-2020:
Loeken:
"Vele carnavalisten of sympathisanten kochten ook 2 lintjes.
Eén om aan te doen bij de 'collectie' op hun kostuum of muts én eentje om meteen in hun verzamelalbum te stoppen.
Ik had een jaarlijkse opbrengst in gedachten van €500.
Die som kon ik dit jaar overtreffen! Na afspraak overhandigde ik persoonlijk maar liefst €650 aan WZC Ten Rozen!
Zij waren tevreden, ik ook...
Zeker in deze tijden waarin WZC's het héél erg moeilijk hebben door corona."


Ludwig te gast op de radio:
Loeken:
"Op zaterdag 28 november was ik te gast bij Patrick Barrez in zijn radioprogramma op Oilsjt Mjoezik.
Een ergotherapeute van WZC OLV Ten Rozen vergezelde me en vertelde aan de luisteraars waaraan men de opbrengst besteedt.
Demente personen genieten vaak van prikkels (voelen, ruiken, horen...) en hebben baat bij therapieën, waarbij men gebruik maakt van bv. voelboekjes.
Het zijn dit soort didactische zaken die men graag wil aankopen.

Het doet iets als je gelukkige mensen ziet...
Met een 'klein initiatief' kun je grote dingen bereiken!
Eind dit jaar plan ik een 'speciale 5e editie'! Want we blijven dit initiatief verder steunen, het is de moeite waard!!"


Reportage / Interview: ©Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Ludwig 'Loeken' Coessens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten