Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 12 februari 2024

Aalst Carnaval 2024 - Losse Groepen zorgen voor 'Peiper & Zaat'!

Kasteel (B&B Ter Linden) van Sarah Smeyers

Losse Groepen kruiden de 94e stoet!

Sinds carnaval 2023 verviel de 'Numerus Clausus' voor de Losse Groepen.
Dat wil zeggen dat ze zich, mits te voldoen aan een aantal voorwaarden, onbeperkt in aantal mogen inschrijven.


Op zondag 11 februari (slechts een klein deel van hen neemt ook deel aan de Maandagsstoet) waren die Losse Groepen met liefst 226 'stuks' aanwezig.
De ene vond al makkelijker inspiratie dan de andere ...Creatieve duizendpoten brengen een 'all round jaaroverzicht'

Een selectie uit de 'hoofdthema's'?

'Het Sjinees Belang', 'The drup in the emmer that is totally full' van Theo Francken, Sam de Flitspaal, de 'Keirk' (ontdopen, Roger Vangheluwe, pedofiele 'pasters' en paters, ...).

Maar ook Barbie, de 'Nieve Wolsje Alliance' (N-WA), de fusie van de Aalsterse ziekenhuizen, de Stoepkroit-perikelen, Open PMD, Gérard Depardieu zijn 'Ponykamp', Artificial intelligence laat dode CD&V-iconen opnieuw 'real life' leven, De Bierpartij, de 'alziende drones' van Dozje, Glen De Boeck zijn 'design-jas', 'Droeimfabriek' Téreos,... kwamen aan bod.


Ook in de stoet?

'Bagaar oon La Gare' of de herhalende overlast in de buurt van het station, Eddy Snelders zijn 'spy-cams', de 'Meldpoentj-voelers', het 'Glitterverbod', 'Piss' of de favoriete 'combi-rockband' van Quickie, de Turkse perikelen van 'n Iendracht, de Roma-zigeuners van Connor, het boerenprotest, de toerist die een 'oude steen' meegraaide uit Turkije, ex-AKV Venoin bracht 'Niksus ver Anderus' of het riante bonuspensioen van Sigfried Brackus, en 'Radio 2' had een Curryworst Pichal XXS op de markt gebracht.

Zelfs 'de kus van dee Spaanse voetbalbondsvoorzitter Rubiales aan speelster Hermoso' was niet vergeten, idem voor Vlonjeren 'verzoepen': de Vlomse Kanon komt als 'geroepen', of een 'nuttige invulling' voor een prijzig boek dat door het gebrek aan respect voor Aalst Carnaval, ongetwijfeld amper verkocht werd in onze Ajoinenstad.

Dat OLG Rotteringk tenslotte nog wat persaandacht opeiste met de Hitler-snor van 'Moateke's Romatoekkers', laten we even in het midden.
Maar globaal gezien waren de Losse Groepen dit jaar eerder 'braaf' en weinig controversieel.
Welke mening ook, een stoet zonder Losse is ondenkbaar...

Dat niet élke groep een meerwaarde is, hangt veelal af van 'smaken verschillen'.
Oilsjt Carnaval blijft ook voor deze 226 Losse Groepen een deel van HUN feest!SfeerfilmpjeSfeerfoto's


Reportage: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's & Sfeerfilm: ©AjoinPedia, ©Team Carnavalaalstkoentje & Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten