Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 5 september 2022

Arendcarnaval 2023 - Jordy Matthieu werd de 39e Arendprins na 2,5 jaar 'corona-uitstel'


Jordy Matthieu, de nieuwe 'trotse' Arendprins!

De Arendse verkiezing kwam er na 2,5 jaar 'coronavertraging' en 3,5 jaar 'campagne voeren'...

Arendwijk kroont Jordy tot nieuwe Prins!

Na overleg met alle betrokkenen, nam het bestuur de beslissing om de Arendse verkiezing al begin september 2022 te laten doorgaan...

De verkiezing vond in openlucht plaats op de achterste parking aan de Carnavalswerkhallen en liep in samenwerking met Carnavalskantine Halle 13.
Het is vanzelfsprekend dat de kandidaturen verlengd werden.
Sinds de zomer van 2019 dragen Kiki, Jordy en Debbie hun 'kandidatenlint'. Nog eerder, rond Pasen van dat jaar, lieten ze al van zich horen onder de noemer 'wij doen mee ver 'n Orend in 2020'...


Zaterdag 3 september 2022 was het eindelijk zover: na een eerdere voorverkoop van inkomkaarten, probeerde men de jury te overtuigen met een playback- en een liveshow.
Het niveau van de optredens lag hoog, maar zoals bij élke wedstrijd kan er slechts één winnaar zijn!
De 27-jarige Jordy Matthieu mag van 7 tot 9 april 2023 heersen als Prins over de Arendwijk!!


Ann Van de Steen overhandigde het lint in de vroege ochtend van 4 september...


De show(s) van Jordy

Jordy toonde zich vol overgave als een geboren entertainer!

Jordy, die nog steeds herstellende is van een zware knieblessure, verbeet de pijn op het einde van zijn optreden.
Zijn playbackshow stond in het teken van zijn liefde voor de Arendwijk en bevatte ook een héél ontroerend eerbetoon aan Tom De Vulder (overleden carnavalist en lid van het decorteam van Jordy).Tijdens zijn liveshow toverde hij met danspasjes, alsof zijn leven ervan afhing...

Jordy speelde met zijn onderwerp in op 'De Gaa Scheer' van Arendprins 2011 Eric Dooms: "een ontwerper van de kledij die elke groep of kandidaat uniek maakt."

Twee liedjes lang was hij leerling van Dooms. Helaas met wisselend succes, want "het is noor de knoppen".

In zijn slotnummer keek Jordy vooruit...
Hij, "als 39e Arendprins in de 40e Arendcarnavalstoet?"
Want Arendcarnaval is 'elk joor de moeite weerd!'
Soms komen dromen uit...

De show(s) van Debbie

Debbie verraste vriend en vijand en amuseerde zich een avond lang!

Zij, die als eerste moest optreden, bewees dat podiumvrees niet nodig was.
Haar liefde voor de Arendwijk illustreerde ze met een flitsende playbackshow, waarbij zelfs 'Radio Lede' niet ontbrak...Tijdens haar liveshow schitterde ze minutenlang...

De show van Debbie draaide rond de droom (het verlangen) naar een 'Orends museum': "Arendcarnaval heeft zoveel mooie momenten gekend, dat er een heus museum mee te vullen is!"


Het typetje 'Orendse Marcel' was daarbij misschien wel dé verrassing van de avond!
Stijn Van Der Heyden, zelf kandidaat-Prins 2024 vér stad, was 'Marcel': de man van de bindteksten- en toneeltjes (een rol die hij met glans vervulde aan de zijde van Kelly Fransaert)... "Het is echt woor, niet da'k oeverdroif, toid vér een jury mé ballen on eir loif!"


Debbie had het over de 'Orendjubilee', die ze samenvatte als "woorom zou onze stoet moeten verdwoinen?"
In het derde liedje bevestigde ze dat nogmaals: "het Orendfestival moet blijven leven, 40 joor geschiedenis geschreven, van de Willy tot den Bram"
De show(s) van Kiki

Kiki toonde zich als meest ervaren kandidaat!

Zij, die zoveel keer als danseres fungeerde bij anderen, kreeg deze keer zélf de hoofdrol! Haar liefde voor de Arendwijk kwam tot uiting in de beste playbackshow van de avond: dynamisch, afwisselend en zéér energiek gebracht!


Tijdens haar liveshow was het podium te klein!

Kiki opende 'de Orendse dansschool': "mèn woik trekt goe zenne plan, zot van den Orend mèn leven lang!"

Meteen daarna een eerste hoogtepunt, een "Danske Mé 't Bestier": misschien wel een grote hit in wording, want "de kadans zat goed!"
Er kwam als derde song een "kezze op de toort om 40 joor jubilee te vieren"...
Maar het verhaal van deze dame was nog niet over!
Kiki bracht zelf nog een vierde knaller ten berde! Op de tonen van 'Dancing on the ceiling', zong ze "den Orend moet je voelen, dus kom nor boiten, we goon pintelieren mé ons mooten en gebieren!"


Vat DAT den Orend niet samen? Een carnaval met een eigen karakter, waar de wijk een jaar lang naartoe leeft?!

Bedankt aan Bram Bassleer!

De Arendprins van 2019 kreeg een waardig 'afscheid'!

Ook Bram bedankte uitdrukkelijk het Arendbestuur, waarvan hij als Arendse Prins van 2019, eindelijk deel zal uitmaken. "Den Arend mag en zal nooit verloren gaan!"


De punten van de jury

Het verschil tussen de punten van de kandidaten onderling, was niet groot.

Debbie D'haeseleer, Jordy Matthieu en Kiki Smets: de meest stresserende minuten uit hun leven, waren die waarin ze geduldig moesten wachten op het (moeizaam bereikte) verdict van de jury!
Drie keer 'liefde voor de Arendwijk', drie keer 'uniek en anders' gebracht.


Na het optellen van de punten was het Jordy die zich, met (slechts) 24 puntjes verschil, de nieuwe Arendprins mag noemen.
Kiki toonde zich als 'beste playback', Jordy gaf de 'beste show'. Maar die zaken opgeteld, met de 200 startpunten van de kaartenverkoop erbij, leverden Jordy op als winnaar!

Het talrijk opgekomen publiek kreeg een avond lang entertainment van de bovenste plank.


Bedankt aan iedereen die dit mogelijk maakte...


Artikel & foto's/films: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten