Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 22 januari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Geschalotterd: 'Verhoisfirma Geschalotterd'


'Verhoisfirma Geschalotterd'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als dertigste in een (lange) rij, AKV Geschalotterd!


Miejster (voorzitter):
"Ik zou autobiografisch kunnen vertellen over onze groep en onze 'reis' door de werkhallen...
Want dat gaf ons de inspiratie voor het onderwerp dit jaar.
Niémand 'verhuisde' zo vaak als wij: van een privéhangar naar Hal 10, van Hal 10 naar de BAKA, van de BAKA naar Hal 10, van Hal 10 naar Hal 6 en dit jaar van Hal 6 naar Hal 3...
Daarom deze oproep: beste toezichters, mogen we 'oindelijk isj bloiven'. Of zetten we de verhuisdozen best alwéér niet te ver weg?"Miejster:
"Soms denk ik dat we beter alles in prefab kopen: onze rekken, ons werkmateriaal meteen voorverpakken na de werken en ... Zelfs een ander voorbeeld: als we pizza's bestellen, weten de leveranciers zelden nog waar we zitten.
Daarom 'Verhoisfirma Geschalotterd'!
Een wagen vol (kartonnen) dozen, eens een totaal ander concept. Eveneens een ecologisch verantwoorde uitwerking. Al willen we wel liefst dat het toch een beetje waterdicht is. Met kasten en stoelen om het verder mee te decoreren.
Budgettair een minder duur jaar, maar de vraag is, hoeft carnaval zoveel te kosten?"Miejster:
"Mogen mee met ons? Guyken en De Paroi en Ilse. De eerste 2 zijn volledig herwerkt, dus ook wij luisteren naar de vraag van 't stad om meer te recycleren.
Reden dat we die figuren kozen? Zij kregen ooit de opdracht om ons met regelmaat van de klok zo'n 'verhuisbon' te geven...
Ilse op 't stad en Guy & Paroi wisten het op den duur zelf niet meer...
Maar welke halle het ook werd, de fun en het plezier, zélfs na al dat verhuizen, dat neemt niemand ons nog af!"


Voorbereiding, november 2018


Miejster:
"Ambities? Liefst niet de laatste worden bij de middelgrote groepen.
Als het aan ons ligt, tonen we met een tof en luchtig thema dat we in een eigen stijl, een vrolijke noot brengen in de stoet!
Het publiek volop entertainen, da's de bedoeling!
Met een deel van de groep op de wagen en de rest mag dansen. Ons stoetliedje? Een gegarandeerde meezinger, herkenbaar voor iedereen.

Kijk dus maar uit naar 'nummer 40' in de stoet, Verhoisfirma Geschalotterd..."


GESCHIEDENIS

Het verhaal van middelgrote groep Geschalotterd als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten