Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 22 januari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Geschalotterd: 'Verhoisfirma Geschalotterd'


'Verhoisfirma Geschalotterd'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als dertigste in een (lange) rij, AKV Geschalotterd!


Miejster (voorzitter):
"Ik zou autobiografisch kunnen vertellen over onze groep en onze 'reis' door de werkhallen...
Want dat gaf ons de inspiratie voor het onderwerp dit jaar.
Niémand 'verhuisde' zo vaak als wij: van een privéhangar naar Hal 10, van Hal 10 naar de BAKA, van de BAKA naar Hal 10, van Hal 10 naar Hal 6 en dit jaar van Hal 6 naar Hal 3...
Daarom deze oproep: beste toezichters, mogen we 'oindelijk isj bloiven'. Of zetten we de verhuisdozen best alwéér niet te ver weg?"



Miejster:
"Soms denk ik dat we beter alles in prefab kopen: onze rekken, ons werkmateriaal meteen voorverpakken na de werken en ... Zelfs een ander voorbeeld: als we pizza's bestellen, weten de leveranciers zelden nog waar we zitten.
Daarom 'Verhoisfirma Geschalotterd'!
Een wagen vol (kartonnen) dozen, eens een totaal ander concept. Eveneens een ecologisch verantwoorde uitwerking. Al willen we wel liefst dat het toch een beetje waterdicht is. Met kasten en stoelen om het verder mee te decoreren.
Budgettair een minder duur jaar, maar de vraag is, hoeft carnaval zoveel te kosten?"



Miejster:
"Mogen mee met ons? Guyken en De Paroi en Ilse. De eerste 2 zijn volledig herwerkt, dus ook wij luisteren naar de vraag van 't stad om meer te recycleren.
Reden dat we die figuren kozen? Zij kregen ooit de opdracht om ons met regelmaat van de klok zo'n 'verhuisbon' te geven...
Ilse op 't stad en Guy & Paroi wisten het op den duur zelf niet meer...
Maar welke halle het ook werd, de fun en het plezier, zélfs na al dat verhuizen, dat neemt niemand ons nog af!"


Voorbereiding, november 2018


Miejster:
"Ambities? Liefst niet de laatste worden bij de middelgrote groepen.
Als het aan ons ligt, tonen we met een tof en luchtig thema dat we in een eigen stijl, een vrolijke noot brengen in de stoet!
Het publiek volop entertainen, da's de bedoeling!
Met een deel van de groep op de wagen en de rest mag dansen. Ons stoetliedje? Een gegarandeerde meezinger, herkenbaar voor iedereen.

Kijk dus maar uit naar 'nummer 40' in de stoet, Verhoisfirma Geschalotterd..."


GESCHIEDENIS

Het verhaal van middelgrote groep Geschalotterd als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten