Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 29 januari 2024

Aalst Carnaval 2024 - Stoetthema AKV Beplekt Of Bezoepen - 'De geldwolven komen eraan'

'De geldwolven komen eraan'

Op weg naar Aalst Carnaval 'editie 2024' geven wij alle stoetthema's prijs!

• Wat beelden de groepen uit in de 94e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Daarbovenop krijg je een interview & een blik 'achter de schermen' ...


Vandaag aandacht voor Kleine Groep AKV Beplekt Of Bezoepen!
Gerry:
"Met de verkiezingen veir de deir kommen de stemmenronseleirs vedrom massool boiten, om toch mor genoeg stemmen te kroigen ver eir postjen voileg te kinnen stellen en natierlèk oeik de riante verloeiningen die derboi oeiren.

Gemeenteraadsverkiezingen zijn élke keer een 'kermis vol beloftes' ...
Maar 'Veel beloeven, woinig geiven doet de zot'n in vreide leiven': na 13 oktober komt daar niet veel meer van in huis."Gerry:
"4 tenoren van de Oilsjterse politiek spelen een hoofdrol bij ons: Den Dozje, JJ, Sarah en Matthias.
Den Dozje was naast burgervader ook een tijdje restauranthouder, Jean-Jacques kennen we vooral van de stepkes en het 'circulausjeplan', Sarah Smeyers wil zo graag het kasteel van Verdoemenis (Ter Linden) ombouwen tot een B&B en Matthias De Ridder opende niet alleen 'vleesrestaurant De Frigo', hij deed daar recent nog 'brunchplek Basj' bij.

Zijn ze dan zo'n goede ondernemers?
Verdienen politici zo weinig?
Of hebben onze lokale tenoren nog méér geld nodig van de Oilsjteneers, omdat hun pree en de lokale belastingen al làng niet meer volstaan.
Wij zochten het uit en ontdekten geld, véél geld, schatten vol geld!"Gerry:
"Om al dat geld van de bevolking in te zamelen, zie je een heleboel geldkistjes, grote kassa's en uiteraard de 'Oilsjterse geldwolven' zélf in beeld!
Stilaan veranderen die politiekers allen in 'half mens/half wolf'!

We blijven uiteraard ludiek én grappig en naadloos vormen kostuums en wagen één geheel.
Alles past perfect bij elkaar ...
We gaan met 20 dansers, de kinderen en de nodige begeleiders in de stoet.

Ambities?
Graag beter doen dan vorig jaar, maar laten we jou in de eerste plaats betoveren met onze prachtige geldwolven!

Groeten van AKV Beplekt Of Bezoepen, 'deel B, nummer 25' in de 94e carnavalsstoet!"Laatste 5 stoeten

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2023: 'Fiejst In Plopsaland'
Carnaval 2020: 'Onze stoet gecensureird, es da de moeite nog weird?'
Carnaval 2019: 'Asek na gon sjoppen zèn men oeig ielen nimmer nor de knoppen. De mèrt vedrom vraavriejnelèk'
Carnaval 2018: '40 joor de Blaa Biskoppen, toid ver nen keirkelijken jubilei en weir vieren mei'
Carnaval 2017: 'Iederen Ajoin Prinsj'
Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia & AKV Beplekt Of Bezoepen
Foto's: ©AjoinPedia, ©Carnavalaalstkoentje, ©Cris De Wolf, ©Patrick De Boeck, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©AKV Beplekt Of Bezoepen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten