Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 28 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Prinsj Meyst stelt zijn Prinskostuum voor!


PRINSJ STELT KOSTUUM VOOR!

Het grootste geheim van Carnaval 2019 werd onthuld: welk kostuum draagt de Prins?

Prinsj Meyst koos... wit & blauw...

Reportage: & Foto's: ©Silke Hermans


Op de voorzijde, het logo van Meyst...

Lavaprint maakte het borduursel vooraan:


Waarbij we een huzarenstukje aan fijne afwerking zien...


Op de rugzijde prijkt zijn prachtig geborduurde karikatuur, de scepter en 2 figuren: 'Een Troon' en 'Ne Lach'.

Opvallend is dat 'Een Troon' prijkt boven de lachende figuur en 'Ne Lach' boven de huilende.
Want het leven is vol 'ups and downs', maar je moet blijven hopen...

Ook de stadskleuren werden verwerkt en...de tekst 'Prinsj van Oilsjt 2019'. 
De prins heeft een 'Ajoin' in zijn hand (een verwijzing naar de carnavalsaffiche).


De hoed heeft eveneens details!

Een mini-scepter bengelend aan het 'witte gedeelte vooraan', nogmaals de 'troon en lach' en een zeer fijn afwerkingsmotief.

De Prinsj was méér dan fier en 'grosj' op deze prachtige creatie! 
Het kostuum zelf komt van Salon Roger in Maaseik. Voor het borduurwerk en de afwerking, rekende de prins terecht op lokale talenten...

Oilsjt mag TROTS zijn op Prinsj Meyst!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten