Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 16 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV De Brosselkeire: 'Op ieder ploin è schoein pissoin, mor mè e stoetkostum ès da kotjen ewa kloin!'


'Op ieder ploin è schoein pissoin, mor mè e stoetkostum ès da kotjen ewa kloin!'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als tweeënvijftigste in een (lange) rij, AKV De Brosselkeire!AKV De Brosselkeire:
"WC-kotjes van amper 80 cm breed? Maar met een stoetkostuum aan, geraak je er al niet binnen (en als dat lukt, nadien niet buiten)!
De 'politiekers' en andere genodigden, krijgen wel een ruime, warme WC en die zijn niet eens zo breed (alhoewel...).

We zijn met 'nummer 3', de 2e groep in de stoet, dus zullen we al onze 'ervaring' gebruiken om iets moois neer te zetten, nu ja... 'neerzetten...'. Een thema volop gericht op humor.
We bestaan al sinds 2003 en een beetje ludiek zijn kan geen kwaad.
Uiteraard konden we ook 'proper en braaf' iets doen met Den Dozje... Maar dan liever zoal nu: Dozjeken Pis en Smeyers kan de pot op 😉"AKV De Brosselkeire:
"4 van onze leden op de wagen, de rest mag dansen. Rond de 20 in totaal...
'Ver aa nog een zjetongsken om te kinnen pissen en kakken', wie een 'pisjetongsken' wil, we gaan er uitdelen!
Onze ambities? Als het kan, graag iets beter doen dan vorig jaar.
Maar juryleden zijn vaak zuinig met punten in het begin van de stoet.
Zolang we onszelf amuseren..."AKV De Brosselkeire:
"We hebben een vrij vaste kern en een 'apart herkenningpunt' als we op stap gaan.
Geen pompier, maar een ... parasol.
Ons 'uitkijkpunt'. We maken zelf ook een kerreken en met die parasol erbij, trekken we door 't stad: Vredeplein, Mert en overal elders.

Zelf doen we veel aan de wagen en kostuums: ook de hoeden maken we en we zijn ook fier als we jaar na jaar merken dat we vooruit gaan in afwerking en details.
We groeien nog steeds op dat vlak... Let ook op ons stoetliedje, da's bijzonder dit jaar! Blijft zeker hangen.

Groeten van AKV De Brosselkeire!"


GESCHIEDENIS

Het verhaal van kleine groep De Brosselkeire als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten