Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 11 oktober 2021

Aalst Carnaval - 'Voil Janet Es Giejn Travestie' organiseert 5e Koesjkes Mietingk op 4 december! *afgelast op 26/11 t.g.v.... covid-21*

5e KOESJKES MIETINGK OP 4 DECEMBER

Na een jaartje corona, komt de Koesjkes Mietingk terug!

-> EDIT: op 26/11 bleek dat door corona ook in 2021 de Koesjkes Mietingk niét kan doorgaan...

Het team van 'Voil janet Es Giejn Travestie' presenteerde hun concept!

• Sören Delclef was ter plaatse...
Persvoorstelling 'Mo(nu)mententoer'

Steve, Egon, Gunther en Sven:
"Eindelijk mogen we weer buitenkomen en dus kunnen we op 4 december onze 5e Koesjkes Mietingk organiseren.
Vorig jaar was er wel een rallyplaat voorzien met een eerbetoon aan Ilse, maar was er geen echte Mietingk. Daarom staat er nu '5+1' op de plaat.
De bedoeling is nog steeds dat het géén 2e voil janettenstoet mag worden, de Koesj is verplicht.

Het spreekt voor zich dat die Koesj ook authentiek moet zijn en liefst van enige waarde en ouderdom. In de voil janettenstoet komt die koesj te weinig in beeld, daar wilden we verandering in brengen. De koesj moét bij ons de aandacht krijgen die ze verdient.
Iedere keer werken we rond een thema en dit jaar presenteren wij u de ... 'Mo(nu)mententoer'!"Steve, Egon, Gunther en Sven:
"Net als de voorbije jaren zullen er in elk café waar de Mietingk halthoudt, mooie prijzen te winnen zijn met onze zeer begeerde tombola.

Ook voorzien we gastoptredens door diverse carnavalisten.
Het Volkshuis is de place to be! Daar geven we de start rond 13u en komen we aan omstreeks middernacht.
De driekoppige jury zal er, met de bijhorende linten, zowel de winnaar, als de eerste en de tweede erekoesj huldigen.

Het traject is als volgt: Het Volkshuis, Den Den, De Sjinka Poenka, Soleil, De Post, Delforge, Tiki, Time-Out, Den Heiligen Gheest en zo terug naar Het Volkshuis.
Bij Delforge eten we hét voil janettenmenu 'Smaabollen Mé Stoeifvliejssaas en Pikkels'."Steve, Egon, Gunther en Sven:
"De Dresscode is, uiteraard, 'voil janet van Oilsjt'.
Inschrijven kost €40, daarvoor krijg je in de plaats: de rallyplaat, 10 drankbonnen én een Delforge-kaart.
Iedereen moet zich houden aan het opgelegde parcours, dus volg je de instructies van ons en de begeleiders goéd op.
We verplaatsen ons collectief (dus zonder achterblijvers).

Liefst 60 Voil Janetten willen we gelukkig maken! Dat zijn er 10 meer dan bij de vorige editie, maar ook nu zal dat 'te weinig' zijn (op de persconferentie schreven zich al méér dan 40 mensen in).
Geïnteresseerde deelnemers moeten dan ook snel zijn en kunnen zich nog inschrijven bij John Twin Music in de Gentsestraat. Vergeet je Covid Save bewijs niet!

Laten we er een prachtig evenement van maken, zodat dit een volwaardige Koesjkes Mietingk kan worden.

Groeten van VJEGT: Steve, Egon, Gunther en Sven."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje

Foto's: ©Sören Delclef

Geen opmerkingen:

Een reactie posten