Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 11 augustus 2023

Aalst Carnaval 2024: Welkom AKV Aaft Ons Vast!

Logo Aaft Ons Vast, comeback in 2024!

Aaft Ons Vast is er (op)nieuw bij als AKV!

Op zondag 23 juli 2023 maakten De Droeige Sossissen wereldkundig dat hun 'uitstapje' naar de Kleine Groepen als AKV maar één jaar duurde.
Dinsdag 25 juli schreven we over AKV Venoin die na 29 jaar de boeken sluiten ...


Op maandag 7 augustus maakten we de eerste nieuwe AKV bekend die een vrijgekomen plaatsje mag innemen: AKV Pjes'Uniek!! KLIK

Op vrijdag 11 augustus maken we de tweede nieuwe AKV bekend die een vrijgekomen plaatsje mag innemen: AKV Aaft Ons Vast!!

Facebookaankondiging in 2020:
Familie De Vulder

Vanop AjoinPedia (KLIK):

Aaft Ons Vast werd in 1974 opgericht door Martin De Vulder, een jonge carnavalist die ervaring opgedaan had bij De Bisjekes en De Foesjeleers.
De basis van de groep werd gevormd door de familie De Vulder, aangevuld met enkele jonge carnavalisten ...
Martin De Vulder werd voorzitter van de groep en het bestuur werd aangevuld met Frans De Vulder (schatbewaarder) en Frans De Luyck (secretaris). Gedula Meert (moeder De Vulder) werd meter van de groep en kwam op het idee om Aaft Ons Vast als naam te kiezen.

Deze naam werd in het carnavalsmilieu niet meteen aanvaard, omdat Aaft Ons Vast het tegenovergestelde betekende van Lotjonslos; één van de meest toonaangevende groepen van dat moment.

Aaft Ons Vast sloot aan bij het Aalsters Karnavalverbond (AKV) en kreeg daardoor een plaats in de Fiberfleet, waar ze vaak verbroederden met de groep Noig.
De groep had geen vast lokaal, maar hun activiteiten speelden zich af aan de Moorselbaan, meer bepaald de Schendelbeekhofstraat (Mijlbeek), waar de familie De Vulder woonde ...
A.O.V. won bij de Kleine Groepen de stoeten van 1987 en 1988.


Aaft Ons Vast in 1976:
Chris 'Den Boein':
Op mijn 11 jaar debuteerde ikzelf bij de groep “Aaft Ons Vast” en liep ik 'grosj en fier' mijn eerste stoet!
Dus ik heb er wel goede herinneringen aan.
Nadat ze verdwenen als groep, hoorde je links en rechts toch Aaft Ons Vast vallen als 'naam' die de stoet gemaakt had met een eigen, typische stijl.
Een familiale groep waar het carnavalshart hard bonst(e) en... bleef bonzen.

4 jaar geleden zat Tom De Vulder () mij te pushen om met ons twee Aaft Ons Vast terug op te richten.
Een beetje 'tussen pot en pint', al merkte ik dat hij het toch meende!
Ondertussen is Tom spijtig genoeg overleden, maar stonden we sindsdien wél op de wachtlijst.
Mijn verbazing was dus groot toen ik begin deze week een mail kreeg van de dienst feestelijkheden, met de vraag of wij nog steeds wensten deel te nemen als AKV.

We zaten woensdag samen met de 'harde kern' van vroeger!
Ik heb gevraagd aan Tom zijn vader Jefken, en diens broer Martin, wat we hiermee gingen aanvangen ...
Martin zijn antwoord was 'We gaan dat doen, het is een unieke kans om nog eens uit te pakken'!!!"


Aaft Ons Vast in 1990:
Chris 'Den Boein':
"Woensdagavond werden de praktische zaken besproken en overlopen.
Ken je de geschiedenis van Aaft Ons Vast?
Martin De Vulder is ondertussen 68 en neemt de rol van voorzitter ... opnieuw aan.
Ook de andere familieleden zijn erg positief dat we deze groep nieuw leven inblazen!

A.O.V. is altijd een familiegroep geweest en alhoewel er al enkele mensen van overleden zijn, blijven er nog genoeg familieleden van de originele kern over, om de groep te vergezellen.
Dit zal aangevuld worden met 'de nieuwe generatie'.

Het ging op die eerste vergadering niet alleen over de (her)oprichting, we bespraken zelfs alle mogelijke opties om een wagen te bouwen en een thema te bedenken!
Ik ga Martin zelfs moeten 'temperen', want de ideeën vloeiden eruit.
Misschien zit de 'beleving' nog wat vast in de jaren 70, 80 en 90, toch moet de 'ziel' van Aaft Ons Vast behouden blijven!!
Het zal vooral mijn taak zijn (ze noemden me al ondervoorzitter) om A.O.V. in een 'moderner' jasje te steken, zonder dat we afbreuk doen aan waar deze groep voor staat!
Zoiets 'moet' het worden!

Vroeger werd alles gemaakt op slechts 3 weken tijd.
De opbouw zal nu wel iets meer tijd vragen, maar voorzitter Martin spreekt om toch weer met recyclagematerialen te werken.
Misschien moeten we dan maar metéén meedoen voor de 'groene prijzen'?!
En we hebben al een onderwerp..."


Aaft Ons Vast in 1993:
Thema:
'Aaft Ons Vast es vedrom! Mor weir koiken iejst nog isj achterom.'

Beknopte omschrijving:
'Weir voelen ons as keiningen te roik omdammen no 30 joor vedrom meigen meistappen in de Carnavalstoet. Ne mensj zol der nostalgisch va wèrren.'

Aaft Ons Vast in 1994:
Chris 'Den Boein':
"Samengevat hoe 'positief en constructief' de vergadering verliep?
In Martin zijn hoofd is de wagen al af. 😄

We gaan ons uiterste best doen om een goede plaats te behalen, of toch minstens mooi in beeld te komen!
Als 2e groep van deel A, willen we meteen gezien worden!
De goesting is aanwezig, we plannen nog wel wat activiteiten en hopen vooral dat het unieke verhaal over Aaft Ons Vast een prachtig vervolg mag krijgen!
Maar daarvan ben ik NU al overtuigd!

Groeten van AKV Aaft Ons Vast ..."


Aaft Ons Vast in 1989:Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Aaft Ons Vast
Foto's / Film: ©AjoinPedia, ©AKV Aaft Ons Vast, ©AVP, Krantenarchief, ©Familie De Vulder & Facebook
Volledige geschiedenis: via AjoinPedia, KLIK

Aaft Ons Vast in 1994, hun 'afscheid' (of toch niet??!):

Geen opmerkingen:

Een reactie posten