Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 1 maart 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema OLG d'Aa Snottebellen: 'Vastelauvedkindj Snottebelleken'


'Vastelauvedkindj Snottebelleken'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Een blik op de losse groepen? OLG d'Aa Snottebellen!


d'Aa Snottebellen, doopsuiker verpakken tegen 3 maart...

Patrick (woordvoerder):
"d'Aa Snottebellen is nu een los groepke waar de gemiddelde leeftijd dichter tegen de 60 dan tegen de 50 zit.
Enkelen hebben indertijd in de couverture de carnavalsmicrobe gekregen bij AKV De Snottebellen. Voor anderen is het een latere roeping.
Ik was zelf nog voorzitter van deze AKV.
Een toffe carnavalsgroep die toch wel een belletje doet rinkelen. In de jaren 80 waren we een vaste waarde.

Maar tijden veranderen en door een gezin, een huis... besloten we om carnaval tijdelijk stil te leggen. Bovendien bleek het een plezant alternatief om 
eens op skiverlof te gaan.
Eenmaal de kinderen in het hoger onderwijs, kwam de vastelauvedkriebel terug."Patrick:
"Dankzij de numerus clausus doen we nu ieder jaar mee, vroeger durfden we, soms wegens weinig inspiratie, al eens een jaartje overslaan.
We zijn een losse groep oude stijl: kleinschalig, proberen wat humor en spot in de stoet te brengen, zonder eetfestijnen, sponsors, ...

We hebben niet de bedoeling te groot te worden, noch zonder een vrij actueel onderwerp aanwezig te zijn in de stoet. En het laatste wat we willen is de stoet vertragen. Maar dat is uiteraard een andere discussie.
Vorig jaar brachten we 't Leste Carnavalsbloed in de stoet, een jaar daarvoor ging het over de mislukte roof van 't peird in een dorp aan de monding van de Dender (was net 65 jaar geleden)..."


2018


2019

Patrick:
"We (OLG d'Aa Snottebellen), hebben de eer en 't genoegen jullie nu al de geboorte aan te kondigen van ons Vastelauvedkindj 'Snottebelleken'.
Het kindje wordt onmiddellijk na de geboorte rondgereden door onze keizerlijke stad zodat het carnavalsvirus kan toeslaan.

Het metjen, Sarah S., goed bekend in de Gasthuisstraat en in één van de (te) vele parlementen, had er nog zo op aangedrongen om de pil te nemen, was zelfs gratis beschikbaar, maar het heeft niet mogen zijn.

Zwanger van een onbekende donor, en dankzij een fabuleuze timing, bevallen we op 3 maart van één (of zijn het er meer?) flinke baby('s).

Volop in blijde verwachting,
Patrick en d'Aa Snottebellen..."


2017


Reportage: Carnavalaalstkoentje & d'Aa Snottebellen

Foto's: I.F. d'Aa Snottebellen + krantenarchief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten