Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 27 juni 2021

Aalst Carnaval 2021 - Siebe Taeleman wint 24e Nationale Fotowedstrijd van DAK. Het coronajaar kreeg een bijzondere prijsuitreiking in 6 categorieën!

EDITIE 24

Onder opnieuw een "geselecteerde publieke belangstelling", vond op zaterdag 26 juni de proclamatie plaats van de 24e editie van de 'Nationale Fotowedstrijd in Kleur' van DAK.

DAK-voorzitter Antoine Van der Heyden, in aanwezigheid van vele DAK-medewerkers en een delegatie deelnemende fotografen, bedankte vooral de fotografen zélf, die zich alweer van hun creatiefste zijde lieten zien.
Het 'Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval vzw' gebruikt een deel van deze ingezonden foto's finaal voor hun 5-jaarlijkse 'carnavalskroniek'.

Maar dit jaar stond in het teken van een unieke 'coronaproof' onlinewedstrijd, met inzendingen 'door de jaren heen'. Een bijzondere editie dus!

Carnaval 2021 mocht dan wel geschrapt zijn, carnavalsfotografen beschikken over een arsenaal mooie foto's. Vaak ongekende pareltjes die pas nu aan de oppervlakte kwamen.

Speeches Prins Antoine & Burgemeester D'Haese:Prijsuitreiking

CATEGORIE 1 - 'CARNAVAL 2021'


Carnaval Aalst omvat immers een onuitputtelijke inspiratiebron.

• De deskundige jury zorgde voor een waardige evaluatie en koos het werkstuk van Siebe Taeleman als verdiende winnaar van de DAK-trofee! Op de 3e foto staan zijn 2 'modellen' zelf erbij. Carnavalsdinsdag 16 februari 2021, met Voil Janetten op een bankje en hun blik op een leeg Statieplein...


De 2e prijs was voor Johan Van den Bremt: een eenzame Voil Janet op de fiets...
De 3e prijs kreeg Sofie Van Yperzele... Carnavalsgroep De Loge stuntte met hun vliegtuigje en kwam op carnavalszondag 'buiten' in groot-Aalst!

CATEGORIE 2 - 'OUDE FOTO'S'


Als verdiende winnaar, met deze foto van De Brikaljongs 1979, John Jansegers...

CATEGORIE 3 - 'VOIL JANETTEN'


De winnaar hier werd Robrecht De Muyter:
De 2e plaats was voor Koen De Vogelaere, 'jong geleerd': Chris Wouters en zoontje Arthur...
Op de 3e plaats eindigde hier Siebe Taeleman, op de foto herkennen we Frank 'Oilsjt' Fransaert:

CATEGORIE 4 - 'PORTRETTEN'


Harry Van Bulck won! Hij vereeuwigde Zwiejtzoel'n-lid Caro Verhertstraeten in 2019:
Koen De Vogelaere werd ook hier 2e met een foto van Luc Cocquyt als Lodderoeig in 2014:
Een gedeelde 3e plaats voor Marita Van Daele, we herkennen Prins Kris De Poorter 'KonterVeRkIErT' anno 2020:
Een gedeelde 3e plaats voor Ronny Fierens, huisfotograaf van De Zwiejtzoel'n:

CATEGORIE 5 - 'SPECIALE EVENTS'


De jury bekroonde Shana De Neve, Possensje in de Arendstoet van 2014:
De 2e prijs was voor Paul Hendrickx, het huwelijk van Egon Twin en Els Dufour in 2018:
Shana De Neve behaalde naast de 1e, ook de 3e prijs, Prins Raf 2017:

CATEGORIE 6 - 'ALGEMEEN'


Paul Van Impe leverde in deze categorie de beste foto aan, 't Es Na Of Noeit 2008:
Hier kreeg Luc Schellekens de 2e prijs, met het kleurrijke Geloeif Mè Goed uit 2013:
Paul Van Impe werd ook derde, Prins Werner tijdens de Bezemdans van de Aalsterse Gilles in 2014:
De virtuele DAK-tentoonstelling met alle inzendingen:Reportage: DAK, Antoine Van der Heyden, AjoinPedia & Carnavalaalstkoentje

Foto's: ©DAK 2021, ©Carnavalaalstkoentje & ©AjoinPedia

Website DAK, KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten