Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 20 april 2022

Arendcarnaval 'in de tent' zorgt voor blije gezichten na 2 afgelaste edities!

Debbie, Jordy en Kiki: de 3 Kandidoten-Orendprinsj 2020 -> 2023

Arendwijk viert (eindelijk) nog eens feest!

'Den Arend Leeft', maar covid stak er de jongste jaren een stokje voor!

Aalst heeft met Yvan De Boitselier nog een prins van 2020 aan de macht, op 'n Orend regeert Bram Bassleer, nog steeds officieel hun prins van 2019!

Terwijl Aalst in 2020 nog carnaval kon vieren, vielen de Arendse feestelijkheden én de Prinsverkiezing ten prooi aan corona...
De laatste volwaardige editie dateert daar al van 3 jaar geleden!
Maar ook in 2022 bleken een Prinsverkiezing of een stoet niet haalbaar.
Arendkermis en dus ook Arendcarnaval, werd dit jaar een driedaags feest in de tent aan het Horebekeveld.

Een méér dan geslaagde editie met op vrijdagavond Sam Gooris en op zaterdagavond Jettie Pallettie als headliners.

Nog die zaterdagavond moesten de kanditaten-Prins 2020, nu ja... 2023, een playbackshow geven.
Debbie en Kiki gaven het beste van zichzelf, maar de derde kandidaat Jordy zit in een rolstoel na een operatie.
Gelukkig bleek dit niet meer dan een 'generale repetitie', want de 'punten' verdeelt men pas op zaterdag 3 september, wanneer men de nieuwe Arendprins (eindelijk) kiest.
Verder was er op zaterdagnamiddag een leuke kindernamiddag, met zelfs de verkiezing van een jeugdprinsenpaar en op zondagnamiddag verving een Arendse Vedettenparade de traditionele stoet.

De organisatoren blikken tevreden terug!

Wij hebben dankzij Silke Hermans, Emiel Meevis en Nico 'Mateusken' toch nog wat sfeerbeelden...


Zondagnamiddag: Jordy bracht zijn campagnenummer én zong samen met Debbie en Kiki...Zaterdagavond: Debbie bracht haar 'playbackshow'...


Zaterdagavond: Kiki bracht haar 'playbackshow'...
Artikel: ©Carnavalaalstkoentje

Foto's / Filmpjes: ©Silke Hermans, ©Nico Mateusken, ©Emiel Meevis, ©Katleen Arijs en ©Team Kiki

Met dank aan: Sören Delclef (AjoinPedia) voor de (background)info

Kiki, Jordy & Debbie met de jeugdprins(en): Arendcarnaval heeft een toekomst!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten