Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 24 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Aalst vergeet zijn overleden carnavalisten niet!


STILTE

Exact één week voor Carnaval is er de herdenking voor de overleden carnavalisten!

De Prins, het Feestcomité, de burgemeester, mensen van het stadsbestuur en de carnavalisten, samen op de Stedelijke Begraafplaats.

Er werden bloemen neergelegd en enkele korte toespraken gehouden.
In Aalst worden de 'carnavalshelden' uit het verleden niet vergeten!

Dirk Verleysen (Voorzitter Adviesraad Feestcomité)
"Het was zomer 2018, ik stond hier verweesd te kijken naar de strooiweide, Ik dacht, zo jong moteke, ik zal je missen, Met carnaval vonden we elkaar zonder af te spreken, we vonden elkaar op een welbepaalde plaats, op de mert, in den bajort, in t paviljoen, en zo voesj en zoverder, Weir missen, ne gewoeine camavalist, Oilsjt mé Carnaval, de stoet, vast of los, groot of klein, Plots vind ik je niet meer terug in de stoet, wor zedde? Onzen nest drooin op de mert, carnavalmuziek, ik hoor a lieken, ik zien a nie mier, Ik mis ne camavalist.
 

De monjdag van carnaval, de stoet, den ajoinenworp, de gillies zen aan het dansen. Ik wist je zitten, een kaffeke, een pintje, aan het napraten over de zondag, T was gisteren toch wel graaf ein, weir emmen weer onzen nest gedraaid, Weir missen A, Ne camavalist
Den dinsdag van carnaval, De voiljanetten stoet, ik zie je koesj maar ik vind je niet, Misschien zie ik je op t stousjeploin, Ik vind je niet meer terug, Ik mis een voil janet … "Reportage: & Foto's: ©Silke Hermans, tekst: Dirk Verleysen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten