Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 18 januari 2019

Aalsterse 'Academie voor Carnavalskunsten' gaf in CC De Werf 2x de 2-daagse Cursus 'Werken Met Foam'!


ACADEMIE VOOR CARNAVALSKUNSTEN

Onder de noemer 'Academie voor Carnavalskunsten Carnaval – de Aalsterse trots!' stelt CC De Werf i.s.m. de Stad Aalst voor het vierde jaar de workshops voor, die vanaf september georganiseerd worden.

Met een reeks modulaire workshops van beperkte duur, wil men carnavalisten, zowel individueel, als leden van een Losse Groep of AKV, de kans geven kennis te maken met, of zich te specialiseren in verschillende domeinen...

Om het artistieke erfgoed van carnaval te beschermen, de opvolging te garanderen én om een nieuwe generatie 'carnavalstalenten' te laten uitgroeien.

De cursussen zijn toegankelijk voor Aalstenaars en niet-Aalstenaars.

In januari 2019, was er terug 2x de 2-daagse cursus 'Werken met Foam'.
We bezochten de cursus op dinsdag 15/01...

Deze cursus gemist? In september een nieuwe kans (o.v.)

Groep 1, cursus 14 & 15/01


• Groep 2, cursus 16 & 17/01


Hans Vanquathem (lesgever):
"Foam is een zacht product met onbegrensde mogelijkheden.
Telkens kun je variëren. Kleuren, vormen, 'plooien', glitter- en gewone foam, lichtjes aanbrengen... Maar hier leren we vooral de 'basis' aan.

Door énkel het gebruik van warmte, breng je foamelementen samen.
Een eenvoudige techniek, die praktisch is, en door iedereen aangeleerd kan worden.

Op twee avonden geef ik een 'schat aan info' mee aan de cursisten.
De eerste avond starten we bij een kort stukje theorie en toonde ik hoe ze met warmte (haardroger) kunnen 'lijmen'. Maar daarna is het al aan de cursisten om te oefenen.
Op de tweede avond leg ik uit hoe ze eventueel mij ook nadien nog kunnen bereiken voor meer info, of om zélf foam te bestellen.


Sfeerfilmpje Foamcursus, di. 15/01:



Hans:
We zorgen dat iedereen naar huis gaat met een koffertje 'tips and tricks' en... een prachtige hoed!
Foam kun je ook gebruiken in een heleboel toepassingen als carnavalsgroep: kragen voor je kostuum, elementen die 'vorm' en 'volume' meegeven, en er is de introductie geweest van allerlei bijkomende versierelementen (parels...), tot zelfs toepassingen op de (praal)wagen zelf.

Er waren 2 groepen van een 20-tal personen. Tot mijn grote vreugde was de cursus dus nagenoeg volledig volzet. Een succes, want het was de eerste keer dat we naast september, ook in januari in CC  De Werf te gast waren.


Al wie wil, kan bij mij terecht voor verdere info, hulp of aankoop van materialen.
Door het jaar heen geef ik nog meer cursussen bij CreaFoam zelf in Blankenberge, of ter plaatse, indien voldoende interesse.
En je kan mijn stand ook jaarlijks vinden op de Carnavalsbeurs van Aalst."


SFEERFOTO'S

De cursisten kwamen deze keer vooral uit de streek van Aalst, Opwijk en Ninove.


Reportage: Carnavalaalstkoentje & Hans Vanquathem + cursisten cursus 'Werken met Foam' in CC De Werf Aalst

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Hans Vanquathem

Website Creafoam: KLIK

-> Sommige cursisten voelden zich meteen in de carnavalssfeer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten