Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 29 januari 2022

Aalst Carnaval 2022 - Bjein Treizen stunten met hun 2e Carnavalsaffiche & een 3D-Voil Janet!

Nieuwe Carnavalsaffiche: Frank VDB 'vervangt' Marc VR

Gesigneerde én 'gewone' affiches zijn te koop!

Voorzitter Willy Van Mossevelde van AKV Bjein Treizen verzamelde vrijdagavond 28 januari de pers aan café Den Beiaard...
Willy (voorzitter Bjein Treizen):
"Vorig jaar zorgden we voor carnavaleske opschudding toen plots een metersgrote Voil Janet haar coronaprik kreeg van professor Marc Van Ranst.
Die laatste lieten we in 2022 vervangen door de federale minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
Ik dank Bram De Baere voor deze hilarische cartoonversie van onze vingerwijzende minister.

Of minister Vandenbroucke ermee kon lachen? Hij had er een grote 'smile' voor over: hij vond het niet alleen grappig, het was eerder 'WOAAAW'! Hij signeerde met plezier de affiches (100 gelimiteerde exemplaren; waarvan hij er eentje cadeau kreeg).
Het was de bedoeling dat de minister aanwezig was vanavond, maar uiteindelijk kon hij zich niet vrijmaken.
Die gesigneerde affiches verkopen we (voor €20 per stuk).

Van de niet-gesigneerde versie (aan €5 per stuk) hebben we er een flink pak meer op voorraad (1500 in eerste druk). De bedoeling is dat élke carnavalist deze mooie affiche kan ophangen aan het raam!
Zo valt Aalst, ook in het tweede jaar 'Weir giëne stoet', niét 'zonder carnavalsaffiche'.
De lay-out van deze affiche moet een continuïteit symboliseren. De kans is dus reëel dat een trilogie zich opdringt in 2023, maar dan hopelijk voor een feestelijke editie!
Vorig jaar verkochten we liefst 2300 exemplaren van onze affiches..."


Voil Janet in 3D
Willy (voorzitter Bjein Treizen):
"In slechts 14 dagen hebben we met onze groep deze karikatuurpop gemaakt. Hiermee wou ik bewijzen dat mijn voorstel van 2021, voor een 3D-tentoonstelling rond carnaval, niet veel moeite zou kosten én een prachtig resultaat kan opleveren.
Het is nochtans een waardig alternatief voor de (ontbrekende) carnavalsbeleving in deze stad.

Jammer, maar ik wou een statement maken door deze pop hier vanavond te laten 'pronken' (aan d'Aa Keirk).
Ze is inderdaad gebaseerd op de Voil Janet van onze affiche(s).

De affiche zélf is (als bache) te bewonderen aan mijn eigen raam op de Grote Markt, het 'carnavalshart' van Aalst. 's Avonds is ze verlicht..."Wie herinnert zich 'de bliksem' vanuit het 5e verdiep van het A.C. Werf 9 nog vorig jaar?

De carnavalsaffiche verscheen zonder toestemming van de stad op de Tereos-toren.
Inmiddels mag er niets meer op de Tereos-toren verschijnen zonder dat de burgemeester het ontwerp op voorhand goedkeurt.
En die primeur gunt Willy Van Mossevelde burgemeester D'Haese niet.
Het was een humoristische knipoog die €6.000 kostte. Zo een groot spandoek is nu eenmaal niet gratis en je hebt er een klimploeg voor nodig.

Verkooppunten affiches

Gesigneerde affiche is te koop bij (€20/stuk):

- Liebaut (Koolstraat)
- Koffie en theehuis OR (Molenstraat)


Niet-gesigneerde affiche is te koop bij (€5/stuk):

- Café Den Beiaard (Grote Markt)
- Café Sint-Annakring (Roklijf)
- Café Canterbury (Houtmarkt)
- Café 'Ajoin' 't Ajuintje (Statieplein)
- Café Sint-Christoffel (hoek August Marcelstraat / Leo De Bethunelaan)
- Liebaut (Koolstraat)
- Koffie en theehuis OR (Molenstraat)


Graag een spandoek van de affiche? (€55/stuk)

- Kleinere gevelspandoeken 255x110 zijn te verkrijgen op bestelling (tot 6 februari, info via gsm 0498904421).


Artikel met dank aan: Willy Van Mossevelde & Miguel Stas

Foto's: ©Miguel Stas op locatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten