Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 25 december 2022

Aalst Carnaval 2023 - Stoetthema Bedesterd - 'Liebaat Merci!'

Liebaat Merci!

Op weg naar Aalst Carnaval 'editie 2023' geven wij alle stoetthema's prijs!

• Wat beelden de groepen uit in de 93e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• En een blik 'achter de schermen'...


Met vandaag aandacht voor AKV Bedesterd
AKV Bedesterd, voorzitter Bjorn & woordvoerder Andy:
"De lange coronaperiode was ook voor ons niet makkelijk, maar Kaffeikescarnaval (het feest én onze gelijknamige hit) bleek een 'boost' om de draad weer op te pikken en uit te kijken naar een échte, volwaardige carnavalseditie in 2023!!

Mocht er nog iemand aan twijfelen of AKV Bedesterd hélemaal klaar is om opnieuw te schitteren tijdens de volgende carnavalstoet? Alle twijfels werden weggenomen na de bekendmaking van het nieuwe thema(logo)…'Liebaat Merci'!
Als drievoudig winnaar gooien we het deze keer over een volledig andere boeg en zullen we trachten om alle toeschouwers zowel een lach, als een traan te bezorgen...
Zélfs bij warm weer zal het dus niet aan kippenvel ontbreken!!

Dat kan ook niet anders wanneer je een eerbetoon brengt aan de mooiste, sympathiekste en vooral de oudste carnavalswinkel van Aalst.
Na 50 jaar hebben Danny en Mia, de iconische uitbaters van ‘Feestartikelen Liebaut’, met pijn in het hart beslist om binnenkort de deur achter zich dicht te trekken, om van hun welverdiende pensioen te kunnen genieten."AKV Bedesterd:
"Wij zijn al sinds ons ontstaan trouwe klant bij ‘Liebaat’, en vinden het dan ook verschrikkelijk jammer dat Danny en Mia, die we ondertussen al helemaal in ons hart hebben gesloten, er binnenkort mee ophouden...
Altijd stonden ze voor ons klaar, alsook voor álle andere groepen en carnavalisten, om te helpen en bij te springen wanneer het nodig was zodat iedereen op tijd 'af' raakte en met een blij en trots gevoel carnaval kon vieren.

Zélf vinden Danny en Mia het een beetje ‘vreemd’ dat zij als ‘thema’ van een carnavalsgroep gekozen werden.
Het is dan ook duidelijk dat zij nog steeds niet beseffen wat zij voor Aalst Carnaval betekenen en betekend hebben.
En dát is nu nét wat de 40 carnavalisten van Bedesterd willen aantonen in de stoet: Liebaut houdt van Aalst, maar Aalst houdt nog zoveel meer van ‘Liebaat’!!"AKV Bedesterd:
"Onze ambitie is dit jaar dan ook in de eerste plaats om Danny en Mia een onvergetelijk afscheidscadeau te bezorgen...
Met de steun van alle toeschouwers langs het parcours moet dat zeker lukken, daar zijn wij rotsvast van overtuigd!

Om iedereen al een beetje warm te maken, hebben we begin januari al een eerste grote verrassing voor jullie in petto: op initiatief van een aantal creatievelingen in de groep (o.a. Bjorn, Jona, Joris en Andy) én vooral met de steun van ‘DRA’, zijn we erin geslaagd om ons thema op een heel ludieke manier in de ‘picture’ te plaatsen.
Werkelijk niémand zal vanaf dan nog kunnen beweren dat ze niet op de hoogte waren van wat er te gebeuren staat op 19 februari...

Aalst... vergeef het ons: dit jaar beleven we de 'apotheose van de stoet' voor één keertje niét op de Grote Markt, maar wél in de Koolstraat nr. 62.
Het zijn maar 2 kleine woordjes, maar tijdens carnaval zullen ze overal te horen zijn: ’Liebaat Merci!’..."LAATSTE 5 JAAR

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2020: 'De voiand es op veerhand al verloeren as ge mè ‘t Oilsjters DNA zetj geboeren!'
Carnaval 2019: 'Op zoek nor den Ideole city-trip??? Komt nor Oilsjt carnaval…as VIP!!!'
Carnaval 2018: 'Giël Oilsjt es Bedesterd'
Carnaval 2017: 'Smatj Ewa Stieren In De Stroid... Tèn Lupte Gegarandeird Ne Scheirpen Toid!!!'
Carnaval 2016: 'Oeik al gommen volleidig in ’t roeid, binsjt de stoet lachen weir ons tannen bloeit!!!'
Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia & AKV Bedesterd
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©AjoinPedia, ©Cris De Wolf, ©Patrick De Boeck & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten