Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 10 juni 2021

Aalst Carnaval - Carnavalisten brengen eerbetoon aan Keizer Kamiel en 'Doeng Voesj!'


Carnavalswerkhallen heropenen met herdenkingsmoment.

Carnavalisten eren hun Keizer Carnaval!
Kaarsje voor Keizer Kamiel

Toezichter Guy Walgraef:
"Koizer Kamiel zijn naam is gegraveerd in elke straat van deze stad en in het hart van élke inwoner.
Wij kennen hem allemaal en hem even eren is het minste wat we kunnen doen.
Het is na de lange 'coronasluiting' de eerste avond dat 'mijn kinderen' (want zo noem ik de carnavalisten die hier werken aan hun wagen) terugkomen naar hun 2e thuis en net nu is onze geliefde Keizer overleden.

Vandaar dat, wie wil, een kaarsje kan branden en even stilstaan bij wat Kamiel voor hem of haar betekende in het leven...
Aalst verliest zijn Keizer Carnaval, maar zoals zijn lijfspreuk luidt: 'Weir Doeng Voesj'!!"

Een 40-tal carnavalisten kwamen op de oproep af en hielden een moment van bezinning.
Unaniem werd de 'mens Kamiel Sergant' geprezen omwille van sociale inzet voor de minder bedeelden van zijn stad. Wat carnaval betreft was hij dé bezieler voor alle carnavalisten!

Heropening Carnavalswerkhallen: carnavalisten zijn hoopvol!

Werkhallen openen op woensdag en vrijdag

Toezichter Herman De Neef:
"We zijn hier terug!
Uiteraard zijn er de opgelegde coronamaatregelen, waardoor elke groep voorlopig slechts met 5 mensen aan het werk mag, maar er moet nog veel afgebroken worden van de stoet van 2020.
De stad voorziet voldoende containers. We hopen op een vlotte, veilige start en zoals altijd op veel kameraadschap. Velen hebben elkaar méér dan een jaar, zelfs anderhalf jaar niet gezien..."


• Coronaproof een hand geven: Gil De Boeck & 'AjoinPedia' Sören Delclef
Nog enkele sfeerbeelden:


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia

Foto's & Filmpje: ©Carnavalaalstkoentje

• Afsluiten doen we in Carnavalskantine Halle 13 bij Steve:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten