Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 30 januari 2019

Aalst Carnaval 2019 - AKV Nèm Na! lanceert 2e gezelschapsspel Wa Ben 'K?


AKV Nèm Na lanceert Wa Ben 'K?

In navolging van hun eerste spel “Wie Wintj De Stoet En Wie Goot Er Bankroet”, een carnaval-variant op het originele Monopoly-spel, brengt AKV Nèm Na! dit jaar een nieuw spel op de markt, Wa Ben’k? genaamd. 

Het eerste spel bleek een enorm succes te zijn, alle exemplaren waren in minder dan 1 week uitverkocht en heel wat mensen moesten jammer genoeg ontgoocheld worden.
 

Toch besloot AKV Nèm Na! ook van de nieuwe editie geen extra speldozen uit te brengen omdat ze het op die manier exclusief willen houden en vooral in beperkte oplage.

Gie (woordvoerder):
Het doel van het nieuwe spel is eenvoudig, iedereen die deelneemt aan het spel neemt een kaartje uit de stapel, plaatst dit via een soort van haarband op zijn voorhoofd en gaat dan aan het raden wat er juist op zijn voorhoofd staat geschreven en getekend. 
Elk op zijn beurt stelt een vraag en wanneer hij/zij denkt te weten wat er staat getekend en geschreven op zijn voorhoofd kan hij/zij raden. De afbeeldingen staan beschreven in het Aalsters en algemeen Nederlands. Wie het Aalsters woord kan raden krijgt extra punten.

Afhaalmoment spel 2018: succes was immens!


OILSJTERS

Op deze manier wil AKV Nèm Na! een aantal echte typische Aalsterse woorden terug in de volksmond krijgen. 

Gie:
"Woorden zoals gamellenboefer, eiremensjenpateiken of fialosjepeerd zijn fantastische woorden uit het Aalsters dialect maar jammer genoeg gebruiken we ze de dag van vandaag niet meer. De woorden zijn zichtbaar in het Aalsters en in het algemeen Nederlands zodat de drempel voor de allerkleinsten weggenomen werd. Zo leren ze op een ludiek manier nog een woordje Aalsters bij en maken ze evenveel kans als de ouderen onder hen om te winnen.

Dit is net het leuke aan het spel, het kan echt gespeeld worden door jong en oud. Wat was ook de bedoeling van AKV Nèm Na! om het spel zo laagdrempelig mogelijk te maken, iedereen moest het kunnen spelen."


Nèm Na, stoet 2018


 Nèm Na, stoet 2017IDEE

Het idee is ontstaan dit jaar tijdens het jaarlijks eetfestijn.

Gie:
"Zaterdagavond als de laatste eter buiten was zaten we met de groep nog aan tafel wat na te kaarten over het verloop van de eerste avond. Met zelfgemaakte papiertjes begonnen we een spelletje te spelen in groep… Na 3 uur spelen waren we nog steeds volop plezier aan het maken en besloten we “dit moet ons nieuwe spel worden”
We hebben er ook een blanco kaartje bijgestoken in dit spel zodat we de mensen kunnen aanzetten om zelf Aalsterse woorden op te schrijven, plezier gegarandeerd!"


-> Wie het spel wil bestellen moet dit (DRINGEND!) doen via mail. Wabenk2019@gmail.com en krijgt dan binnen de 48u bevestiging.

Gie:
"Maar het gaat wel via het principe 'op = op'.
We maken nadien sowieso geen extra spelletjes meer bij..."


AFHAALMOMENT

Het spel kan afgehaald worden op 16/02 in Cafe Paviljoen vanaf 19u.

Wie die avond tussen 19u en 22u zijn spel niet afhaalt wordt uit de bestellijst geschrapt. Zo krijgen de mensen die op de wachtlijst staan terug een kans het spel te bemachtigen.

Persbericht Ady Schollaert (voorzitter) & Gie Van de Meerssche (bestuurslid / woordvoerder) AKV Nèm Na

Stoetthema Nèm Na 2019? KLIK

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Patrick De Boeck & ©Hans Stieperaere

Geen opmerkingen:

Een reactie posten