Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 13 maart 2020

Aalst Carnaval - Coronavirus: Carnavalswerkhallen blijven dicht / Aalsterse Carnavalsacademie schort lessen op!


Aalsterse Carnavalsacademie, 10/03/'20

OOK CARNAVALISTEN VOELEN MAATREGELEN CORONA

Met spijt in het hart moeten we meedelen dat de stad Aalst verplicht werd de nodige maatregelen te treffen!

Om de piek van coronabesmettingen zoveel mogelijk af te remmen, zoeken alle diensten en disciplines met verenigde kracht naar efficiënte oplossingen. Zo zijn volgende maatregelen van kracht, die ook invloed hebben op de carnavalisten:

-> De Carnavalswerkhallen blijven voorlopig gesloten...


Géén buitenstoeten, maar ook niet 'werken' in de hallen. Burgemeester D'Haese vermeldde de carnavalswerkhallen ook in het persbericht van 13/03. Tot nader order kan de carnavalist niet terecht in zijn 'tweede thuis'...

04/03/'20: Werken rond de trekkers bij AKV Pertotal en AKV Lekken En Plekken


-> Carnavalskantine Halle 13 sluit (verplichte sluiting cafés) vanaf 14/03 om middernacht.


-> De cursussen van de Aalsterse Academie voor Carnavalskunsten, onder leiding van Gert Schatteman, worden tijdelijk stopgezet.
Hoewel ze pas op 9, 10 en 12 maart gestart waren.



ARENDCARNAVAL UITGESTELD

Ook het Arendse carnavalsgebeuren voorziet 'uitstel'.... tot 2021...

Daarover schreven we eerder!


PRIJSUITREIKINGEN UITGESTELD

Zowel De Oitgeranzjeirde Jury (voorzien 27/03), als de KBA-jury (voorzien 13/03), lieten weten dat hun 'proisoitroikingen' verschoven worden naar latere (nog te bepalen) data!

Reportage: ©Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje

De poorten van de werkhallen blijven (voorlopig) toe...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten