Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 13 maart 2020

Aalst Carnaval - Coronavirus: Carnavalswerkhallen blijven dicht / Aalsterse Carnavalsacademie schort lessen op!


Aalsterse Carnavalsacademie, 10/03/'20

OOK CARNAVALISTEN VOELEN MAATREGELEN CORONA

Met spijt in het hart moeten we meedelen dat de stad Aalst verplicht werd de nodige maatregelen te treffen!

Om de piek van coronabesmettingen zoveel mogelijk af te remmen, zoeken alle diensten en disciplines met verenigde kracht naar efficiënte oplossingen. Zo zijn volgende maatregelen van kracht, die ook invloed hebben op de carnavalisten:

-> De Carnavalswerkhallen blijven voorlopig gesloten...


Géén buitenstoeten, maar ook niet 'werken' in de hallen. Burgemeester D'Haese vermeldde de carnavalswerkhallen ook in het persbericht van 13/03. Tot nader order kan de carnavalist niet terecht in zijn 'tweede thuis'...

04/03/'20: Werken rond de trekkers bij AKV Pertotal en AKV Lekken En Plekken


-> Carnavalskantine Halle 13 sluit (verplichte sluiting cafés) vanaf 14/03 om middernacht.


-> De cursussen van de Aalsterse Academie voor Carnavalskunsten, onder leiding van Gert Schatteman, worden tijdelijk stopgezet.
Hoewel ze pas op 9, 10 en 12 maart gestart waren.ARENDCARNAVAL UITGESTELD

Ook het Arendse carnavalsgebeuren voorziet 'uitstel'.... tot 2021...

Daarover schreven we eerder!


PRIJSUITREIKINGEN UITGESTELD

Zowel De Oitgeranzjeirde Jury (voorzien 27/03), als de KBA-jury (voorzien 13/03), lieten weten dat hun 'proisoitroikingen' verschoven worden naar latere (nog te bepalen) data!

Reportage: ©Carnavalaalstkoentje
Foto's: ©Carnavalaalstkoentje

De poorten van de werkhallen blijven (voorlopig) toe...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten