Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 19 februari 2024

Aalst Carnaval 2024 - De Prinsencaemere hield prachtige zitting en nam Prins Yordi op in hun midden!

Prinsencaemere hield 'academische zitting' in Feestzaal Oude Stadhuis

Naar jaarlijkse gewoonte, dit jaar op zaterdag 17 februari, bestond de 'Prinsendag van De Prinsencaemere' uit een 'officiële gedeelte' (zitting) en een feestprogramma (galadiner).

Na wat inleidende woorden en een verwelkoming, was er ook aandacht voor de jubilarissen, met in het bijzonder Tony Swings (25 jaar Prins Carnaval) en Eddy Van Gijsegem (40 jaar Prins Carnaval).
De afwezige Prins Antoine van der Heyden, kreeg een staande ovatie voor zijn 50-jarig jubileum.

Grappen en grollen en soms wat serieuze momenten passeerden de revue.

Als 'Metje van de Kaumer' werd ook oud-burgemeester Anny Aelbrecht op Prinsjkesdag in de bloemetjes gezet.Prins Yordi

Prins Yordi is voortaan lid van De Prinsencaemere, waarbij hij naast zijn kostuum, ook een warme boodschap uitdroeg.

Voor hem is 'niet kiezen ook kiezen': een verwijzing naar het feit dat Yordi de hartverscheurende keuze maakte om ... geen keuze te maken om lid te (willen) worden van zowél De Caemere, als De Garde.Yordi verwees naar het magische jaar 2000 toen hij, samen met zijn neefje Jens en met Linda, de hoed voor zijn neef Prins Tony mocht overhandigen.

Hij noemde zijn lidmaatschap ook een 'blij weerzien met vrienden en idolen'.
Hij was bij enkele van hen letterlijk 'kind aan huis', zij die zijn droom groter maakten om ooit Prins van Aalst te mogen zijn.Loftrompet over Prins Vincent

Prins Jurgen stak 'de loftrompet' over Prins Vincent.

De Prins die een 'klapke maakt' en niet alleen een foto neemt, de Prins die geliefd is door alle 'oudjes' in de zorgcentra, de Prins die kinderen gelukkig maakt en naturel omgaat met iedereen die hij ontmoet.
En da's ... 'Gewoein Vincent'.
Prins Vincent zelf zong van 'Weir zèn Oilsjt', zijn lijflied dat ongetwijfeld nog jaren een hit is.


Na de ludieke zitting, trok men naar de Heilig Hartkerk voor het galadiner!
Voor de aanwezige een avond om nooit te vergeten ...


SfeerfilmpjeSfeerfoto's


Reportage: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's: ©AjoinPedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten