Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zondag 1 oktober 2023

Aalst Carnaval 2024 - Prékiezing van AKV De Zwisjelmoizen: plezier, vriendschap en Stijntjes is 'De Prins Van 't Volk'!

©Paul Van Impe: de 3 Kandidaten!

Voorspellen De Zwisjelmoizen onze nieuwe Prins?!

Stijn Van der Heyden, Vincent Van Caekenberghe & Timothy Persoons: deze 3 kandidaten willen graag de 70e Aalsterse Prins Carnaval worden!
Op zaterdag 30 september, één week voor hun 'grote dag' op de Prinsverkiezing, was er de Prékiezing van De Zwisjelmoizen...

Ook dit jaar zochten en vonden De Zwisjelmoizen een nieuwe locatie voor hun unieke Prékiezing, het werd 'Darts- en Sfeercafé De Kat' op het Vredeplein.
En of het een schot in de roos was!!

Vele supporters moedigden hun 3 helden aan en zongen luidkeels de campagneliedjes mee.
Het concept is eenvoudig: een 'oeroude' verkiezing met alles 'erop en eraan!'
Dus niet alleen een plezante avond vol ambiance, er was ook 'de stem van het Volk'.

Het lag gevoelig dit jaar, want op de 'Grote, Echte Verkiezingsavond', mag het publiek niet meer stemmen.
Enerzijds omdat dit (meestal) drie maximumscores oplevert, maar vooral praktisch en financieel een flinke beslommering is (zegt de stad), anderzijds neemt men wél het gevoel weg dat het volk méé zijn Prins mag kiezen.

Op de Prékiezink was alles voorzien: stemhokjes, stembriefjes en nadien als apotheose de bekendmaking van 'De Prins Van 't Volk'!
En dat werd, met een minimaal verschil, Stijntjes ...Karel (voorzitter De Zwisjelmoizen):
"De bedoeling van dit feestje?
'Gelek As Vroeger': een verkiezingsavond als vanouds...

Een heleboel prinsen, de kandidaten-Prins 2024 en hun supporters.
De 'clans' van de drie teams die van zich laten horen en massaal aanwezig zijn.
En tenslotte sluiten we af met het belangrijkste, een stemming.
Jawel, een bolleke kleuren op papier!
Werd er 'bedroegen op groete school'???

Het was dit jaar bijzonder spannend!
Er werden honderden stemmen uitgebracht, maar de uitslag bleek een nek-aan-nekrace, met een verschil van amper 4 stemmen.
Volgens sommigen is het daarom nog niet helemaal duidelijk wie zal winnen volgende week.

De winnaar bij ons?
Die wint nochtans al sinds de eerste editie in 2009 ook de échte Prinsverkiezing.
Al weet je nooit hé?!

Na 3 fantastische optredens, kroonde Stijntjes zich tot 'PRINSJ VAN'T VOLK 2024'!
Proficiat Stijn!!!

Maar we mogen ook Nicole Ringoir in de bloemetjes zetten...
Een emotioneel hoogtepunt werd het wanneer 'Ons Nicolleken' den oitslag bekend maakte, de sfeer van de FLORA was weer even terug! 🥰

Wij kijken alvast uit naar 3 ongelofelijke shows op de Grote Markt volgende week!

Merci aan alle prinsen, kandidaten, zangers, bezoekers, stemmers, De Kat,... om ons alweer een fantastische PRÉKIEZINK te bezorgen, met nadien nog een afterparty tot in de vroege uurtjes!"


©Paul Van Impe: Nicole Ringoir mocht de uitslag bekendmaken


Sfeerbeelden 3 Kandidaten


Sfeerbeelden Gastoptredens


Sfeerfilm:Artikel: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia: KLIK
Foto's/Filmpje: ©Paul Van Impe & ©Nico Mateusken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten