Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 13 november 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 36: AKV Geloeif Mè Goed

TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze zesendertigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee tijdens het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:Sterrem op zjië, da's straf mor GMG koist eeren boeit nie af!

Interview met Steve!
Steve (woordvoerder):
"De voorbereidingen verliepen volledig anders dan andere jaren.
Voor het eerst in lange tijd gingen we bij GMG aan de slag met een heus 'kostuumteam', waardoor we zelf veel (meer) werkten aan het kostuum.
Omdat we hier eigenlijk weinig ervaring mee hadden, werd dit een puzzel van jewelste.

Op een gegeven moment waren we op een 5-tal locaties bezig aan de uitwerking.
De laatste week kwam dan elk 'onderdeel' samen.
In een leegstaand appartement pasten we de 'puzzel' volledig in elkaar."Steve:
"Qua wagenbouw werd er eveneens op meerdere plaatsen gewerkt.
We huurden een externe locatie, waardoor we minder aanwezig waren in de carnavalswerkhallen, misschien wel tot vreugde van al onze concullega’s in Hal 3?!

Of alles uiteindelijk vlot verliep qua opbouw en uitvoering?
Dat is een strikvraag. Zoals aangehaald werkten we het kostuum quasi volledig zelf uit en kan je dus zeggen dat dit al bij al vlot verliep.
Carnaval bij GMG, dat is (zeker aan de wagen) de details afwerken tot in de vroege uurtjes. Maar zoals het hoort: bij de vorming sta je daar in 'vol ornaat' met een prachtige kostuum en een (meer dan) geslaagde wagen!

Met het stormweer hebben we geluk gehad. De boot bestond uit 4 delen.
Verschillende stukken moesten van buiten de werkhallen komen. Gelukkig waren we 'tussen de vlagen door' reeds in Aalst geraakt, waardoor we onderweg dus vrij veilig onze weg vervolgden.Steve:
"GMG is een groep die het tijdens de stoet heel professioneel aanpakt, het feesten houden we voor als de wagen veilig binnenstaat.
We beleefden 2 vlotte stoeten en vooral het gevoel dat we 'alles hadden gegeven' om het publiek te entertainen overheerste!
Ons 'stoere stoetliedje' bleef hangen!

Verder zijn we één van de groepen die mee zorgen voor de nachtelijke ambiance op het Vredeplein.
Het feest gaat daar dus door tot we de muziek moeten afkoppelen en onze pompier het plein moet verlaten.
Dit wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen naar huis gaat: sommigen vierden in de cafékes nog verder..."Steve:
"Over de uitslag?
Top 10 is al enkele jaren de betrachting en daar zijn we bijna elke keer in geslaagd.

De categorie van de kleine groepen is een niet te onderschatten categorie, waar zeker de laatste jaren heel wat concurrentie is bijgekomen van 'aanstormende groepen'.
Laat me zeggen dat, tussen al dat jong geweld, het behoud van een top 10 plaats “de” betrachting moet blijven."Steve:
"Momenteel is de toekomst heel onzeker...
Wat gaat corona geven, wanneer kunnen we terug naar een normaal leven?
We hebben onze groep na carnaval kunnen uitbreiden met een aantal mensen die een meerwaarde willen betekenen binnen de 'GMG-familie'. En juist dat 'familiale karakter' is al sinds ons ontstaan een grote troef!

Van de geplande events zijn er reeds een aantal niet kunnen doorgaan.
Onze jaarlijkse taartenslag lag net in de eerste corona piek, de BBQ werd een 'spaghetti' en is wél kunnen doorgaan (in een afhaalversie, waardoor je de omzet van drank mist), idem voor het 2e eetfestijn van midden oktober.
De koekjesverkoop in december is nog onzeker, want die timing hangt af van de geldende coronamaatregelen.
Er komt geen thema-gadget op de markt. Na de puzzel en de rum van de laatste jaren, denken we in de eerste plaats aan de veiligheid van iedereen en verkopen we... mondmaskers! Deze zijn nog steeds verkrijgbaar."


Mondmaskers bestellen? KLIK
Steve:
"Over Carnaval 2021, hebben we binnen GMG eigenlijk heel snel en heel nuchter geoordeeld: 3 dagen feestvieren is ondenkbaar!
Daardoor zijn we sinds carnaval eigenlijk niet meer in de carnavalswerkhallen geweest, wel nog enkele keren in ons “buitenverblijf”.

We spelen het binnen de groep heel veilig en creëren geen onnodige risico’s.
Gezondheid staat boven alles!"Steve:
"In elk geval lag alles klaar 'in de schuif' om onze jubilee (20 jaar) te vieren met een geweldige editie 'in deel C'.
We hopen dat we gewoon alles een jaartje kunnen opschuiven, zodat we i.p.v. '20 jaar bestaan', er '20 stoeten' kunnen van maken in 2022.

De groepssfeer zit zéker nog goed, ondanks het feit dat we elkaar momenteel weinig zien.
Gelukkig zijn er Facebook en Messengergroepen, waardoor we wel eens grappen en grollen uithalen met elkaar. Als carnavalist 'trekken we élkeen er wel eens door' hoor!"Steve:
"Als 1 van de 2 'anciens', die nog overblijven van 'jaar één', vind ik persoonlijk wel dat we er nog steeds 'staan'.
Hoeveel groepen, zeker in de kleine categorie, kunnen zeggen dat ze al 2x op het podium pronkten in de Flora? Dat zijn zeker herinneringen en hoogtepunten om te koesteren.

Het meest leuke hieraan (komt ook juist omdat GMG een familiale groep is), is dat elkeen die -door bepaalde omstandigheden- de groep heeft verlaten, nog steeds begaan is met GMG.

Laat ons hiermee afsluiten: “Een GMG’er ben je voor het leven!”..."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Geloeif Mè Goed

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever & ©Carnavalaalstkoentje

Geloeif Mè Goed 2020 via 'Blog 2': KLIK


Geen opmerkingen:

Een reactie posten