Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

zaterdag 22 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - Carnavalsnachten met de Oilsjterse Carnavalspompiers, Stammenei, Feestzone & Veiligheid


DE CARNAVALSPOMPIERS

De nachtelijke ambiance, buiten de café's om, komt op de feestpleinen van de carnavalspompiers.

De nachten van zondag op maandag, maandag op dinsdag en dinsdag op woensdag (telkens tot 6u), zorgen ze voor sfeer op het Vredeplein en de Grote Markt.

Op carnavalsdinsdag komt ook het Statieplein tot 'pompier'leven!

VREDEPLEIN


GROTE MARKT


-> Opm.: Dankzij het nieuwe rotatiesysteem, staan er ook 2 pompiers in de Molenstraat. Dat zijn 't Es Na Of Noeit en Possensje dit jaar.

STATIEPLEIN


Op dinsdagnamiddag zijn er carnavalspompiers op het Statieplein, die voor ambi mogen zorgen!

Een 3e feestplein dat erbij kwam sinds carnaval 2017

STAMMENEI EN FEESTZONE

Carnaval in veilige omstandigheden vieren?

Er zijn specifieke reglementen van kracht tijdens de carnavalsperiode en binnen de feestzone.

Onder de feestzone verstaan we alle straten binnen de Wallenring, de Wallenring inbegrepen, het Statieplein en alle daarop uitgevende straten, de carnavalswerkhallen (Hoge Vesten) en alle foorpleinen (parking Keizershallen, Grote Markt, Esplanadeplein, Houtmarkt, Werf, Hopmarkt).

'Drinkt Iejne Mei Op Stammenei'


Een duidelijke oproep om tijdens carnaval te genieten van een carnavalspint of een frisdrank.

Waar je foorpleinen, feestpleinen, toiletten, een café of een zaak kunt vinden om iets te eten? Check vanaf nu het handige FEESTPLAN! Per dag een superhandige planning.

-> Grondplan zondag
-> Grondplan maandag
-> Grondplan dinsdag

Illustratie: 'zondags-grondplan-afbeelding'


MERCI VA KOMPANIE – ZERGT VÈR MEKANDER OP OILSJT CARNAVAL!


– 16 jaar: geen alcohol
– 18 jaar: geen sterke drank
+ 18 jaar: drink met mate

Elk jaar organiseert de Dienst Samenleving en Integrale Veiligheid van de stad Aalst een preventiecampagne naar aanleiding van Aalst Carnaval. 

Onder de gekende slogan ‘Merci va Kompanie’ roepen ze op om op een toffe en vooral ook veilige manier te genieten tijdens ‘de droi zotte daugen’: Blijf binnen het groepje waarmee je carnaval viert en draag zorg voor elkaar.

Dat betekent bijvoorbeeld ook op tijd eens een waterke geven als de andere(n) iets té Biensoigné wordt (worden), maar vooral dat je elkaar niet in de steek laat.
Samen uit, samen thuis! Alcoholische dranken mag je drinken vanaf je 16. Vanaf je 18de verjaardag mag je ook sterke dranken drinken. Maar drink met mate! Carnaval duurt tenslotte de volle ‘droi daugen’.


Hou het veilig, maak er een feest van, maar weet dat (je in) de stad permanent gemonitord wordt.
Wie niet in het bezit is van een ID-kaart, zal helaas aanzien worden als een minderjarige...


Alles wordt in het werk gesteld om Carnaval Aalst veilig te laten verlopen. Alle diensten zijn overal goed op voorbereid, door infrastructurele en politionele maatregelen. Er is een Bijzonder Nood-en Interventieplan in voege, en er is continu overleg tussen bestuurlijke en politionele overheid.

Het is een openlucht massa evenement met grote concentraties van mensen op een beperkte ruimte. Daarom zijn er een aantal maatregelen.

Het begrip ‘carnavalsperiode’ wordt, voor de toepassing van onderhavige verordening, als volgt vastgesteld: van zondag 23 februari 2020 om 8 uur tot en met woensdag 26  februari 2020 om 12 uur.

-> Politieverordening 2020? KLIK

Maak er een fantastische Oilsjt Carnaval 2020 van!

Bron: Stad Aalst: KLIK

Sfeerfoto's: ©Carnavalaalstkoentje

Voortaan herbruikbare bekers in vele zaken?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten