Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

woensdag 19 februari 2020

Aalst Carnaval 2020 - AKV Drasj strijdt mee voor het goede doel


AKV Drasj strijdt mee voor het goede doel.

Het thema van AKV Drasj staat dit jaar in het teken van “De strijd van water en vuur”. 

Naast het carnavaleske wil men ook een maatschappelijke strijd van water en vuur aankaarten. 

Om 'VZW SOS Schulden Op School' te helpen, niet alleen financieel maar ook om deze problematiek nog meer in the picture te zetten, houden ze een veiling.


Gil De Boeck voert carnavalszondag als kolonel bij AKV Drasj zijn troepen aan in de stoet:
"We hebben hiervoor 3 unieke medailles laten maken. Deze medailles zijn een collector's item en willen we veilen voor het goede doel. De opbrengst hiervan gaat integraal naar de strijd die SOS Schulden op school levert. Met deze actie willen we laten zien dat carnaval ook solidariteit is, aldus Drasj. Het sluit perfect aan bij ons thema."

Johan Van Biesen, voorzitter van SOS Schulden op School is blij met de brede steun die vanuit de samenleving, en nu dus ook vanuit de carnavalisten, is ontstaan. 
"Eind vorig jaar besliste het stadsbestuur om de samenwerking met onze organisatie stop te zetten. Een onbegrijpelijke keuze waarvan honderden kinderen het slachtoffer zijn. Het stadsbestuur kan dan misschien wel onze werkingsmiddelen afnemen, maar nooit ons engagement. We gaan door, dankzij de steun van vele Oilsjteneers. Wij laten ons vuur niet doven!"

Deze vzw en hun ‘strijders’ verdienen dat steuntje in de rug. Daarom kan je vanaf nu bieden voor deze set bestaande uit 3 unieke medailles. Bieden kan via drasj1994@outlook.be of via de Facebookpagina van AKV Drasj en dit tot woensdagavond 4 maart. De hoogste bieder wordt dan bekend gemaakt.

Thema AKV Drasj 2020? KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten